S-a facut primul test de functionare pentru ventilatorul mecanic creat la Timisoara cu ajutorul unei imprimante 3D. Va fi oferit gratuit spitalelor. Video

TIMISOARA. Un grup de timisoreni au reusit sa creeze, cu ajutorul unei imprimante 3D, un dispozitiv de ventilare care le-ar putea salva viata pacientilor cu coronavirus.

Prototipul a facut primul test de functionare.

CITESTE SI: Tanarul din Timisoara care elibereaza gratuit spatii in spitale, in vreme de coronavirus. La Judetean le-a facut loc medicilor pe 1000 de metri in 48 de ore. Si nu se opreste

Primul test de functionare al ventilatorului mecanic prototipat de echipa condusa de Calin Brandabur in cadrul initiativei VentilaTM!
Proiectarea mecanica si de actionare sunt, in principiu, finalizate.
Urmeaza teste mecanice si reglaje, finalizarea software-ului si testarea lui!„, au notat inventatorii.

https://www.facebook.com/VentilaTM/videos/2338467346454577/

Ventilatoarele medicale fac parte din aparatura esentiala pentru tinerea in viata a pacientilor cu forme grave de coronavirus, iar dupa declansarea pandemiei acestea sunt aproape imposibil de gasit.

Aparatul gandit de o echipa condusa de un antreprenor timisorean este, in fapt, un robot de ventilare prin baloane de resuscitare, foarte aproape de capacitatile unui ventilator clasic.

Timisorenii au dezvoltat un sistem integrat hardware software si mecanic cu senzori, accesibil de pe telefon, tableta si wifi. Poate fi conectat la camera de garda pentru monitorizarea mai multor pacienti simultan, cu alarme in depasirea limitelor la parametrii vitali si eventuale probleme mecanice.

Dispozitivul urmeaza sa faca o serie de teste la Universitatea de Medicina si farmacie din Timisoara prin metode de spirometrie.

150 de firme cu 300 de imprimante 3D s-au inscris deja in program si asteapta testele finale pentru ca mai apoi sa intre in productie ca sa ajute cat mai mult sistemul medical.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dumnezeu să vă ajute și sper sper că în marea lui Iubire Îndurare să aducă cat mai curând posibil și antidotul pt acesta răutate Israel ,Rusia , România sa fie oare cele ce vor reuși să aducă lumii acel antidot nu va mirați și nu vă faceți că visează Romania este acolo unde trebuie sa fie lângă Israel .

  2. Ar trebui ca si firme din Timisoara sa-l produca dupa ce va fi omologat.In acest fel economia locala se va sprijini.Bravo echipei ce il realizeaza.

  3. Totusi, etic ar fi fost să se sublinieze ca de fapt ventilatorul a fost realizat și nu creat la Timișoara. Creatorii sunt peste ocean, și au pus proiectele integrale de realizare ale acestor ventilatoare, cam în număr de 10, la dispoziția umanității. Sa nu ne inpaunam cu munca de concepție a altora, dragilor!