S-a pus piatra de temelie la noua Piata Iosefin! Vezi cum va arata locul de unde iti vei face cumparaturile!

TIMISOARA. Lucrarile la noua piata Iosefin sunt in toi. Muncitorii trebuie sa lucreze mai cu spor, dupa ce amplasamentul a fost sfintit de un preot, spune primarul Timisoarei, care a pus vineri piatra de temelie la noua cladire.


Primarul Gheorghe Ciuhandu, impreuna cu viceprimarul Adrian Orza si cu sefa Directiei de Dezvoltare, Aura Junie, au participat la slujba de sfintire a lucrarilor.

„Cand eram eu la gradinita, pe vremea mea, se spunea ca <Totdeauna lucrul tau sa-l incepi cu Dumnezeu>. Ii spuneam asta parintelui si asa am si incercat sa incepem astazi. Lucrarile merg bine, am fost si avantajati de vreme, dar si de mobilizarea constructorului si de urmarirea pe care o asigura consultanta si Directia de Dezvoltare. Sunt optimist ca la termenul prevazut, pe durata de executie de 12 luni, cat e prevazuta, lucrarea se va finaliza si toata zona se va schimba”, a declarat Ciuhandu.

In paralel cu lucrarile la piata, spune edilul, in primavara se vor incepe lucrarile si la cel de-al doilea tronson al strazii Vacarescu.

Noua cladire Iosefin se va intinde pe mai bine de 1.600 de metri patrati si va avea 2 etaje. La subsol, comerciantii isi vor putea depozita marfa in 12 boxe amenajate intr-o zona care va cuprinde si incaperea cu rezervorul de apa si statia de pompe.

De la parter timisorenii vor putea cumpara legume si fructe. Comerciantii vor avea la dispozitie circa 250 de mese, dar si cuve si fantani pentru spalarea zarzavaturilor.

Intre parter si etajul 1 vor fi amenajate 28 de spatii pentru vanzatorii de flori si fructe, va fi organizat un sector pentru producatorii de cereale si unul pentru comertul cu peste. Nu vor lipsi chiuvetele, unde comerciantii sa isi poata spala marfa.

De la primul etaj, se vor putea cumpara lactate, carne si produse derivate, ce vor sta intinse pe 32 de mese. Fiecare unitate va fi prevazuta cu un mic vestiar cu chiuveta, terasa de vanzare si cu o fantana, spun reprezentantii primariei.

Ultimul etaj al noii piete va cuprinde cafenele si fast-food-uri, unde cei care isi fac cumparaturile isi pot bea cafeaua daca vor sa fie in piata la prima ora. Tot aici vor gasi si marfuri nealimentare, pentru uz casnic si gospodaresc. Noua cladire va avea si lifturi de serviciu, dar si lifturi pentru marfa.

Valoarea proiectului este de aproape 12 milioane de lei, iar lucrarile trebuie sa fie gata pana in vara anului 2012. Pana in prezent, constructorii au demolat prima hala din piata, atelierele si magaziile si au inceput sapatura pentru fundatia cladirii, care ar trebui sa fie gata in 2 luni. Lucrarile sunt facute de Confort S.A.

Foto: Dariana Dragos

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O adunatura de scarbe. (Junie, Incizatul, Spataru, Stefan, Bungau, Mihalache….) Ce mare ctitorie a mai ajuns si faptul de a construi o cladire cu destinatia de piata. Unde mai pui ca-i si urata intr-o zona istorica.

  2. tu nu esti scarba? tu ce ai facut la viata ta, looserule?

    • Si eu sunt SCARBA, dar am devenit de la cat de scarbit am fost si sunt, si sper sa nu mai fiu. Ai o solutie ?

  3. pe mine ma deranjeaza doar ca ciuhandu pozeaza in mare crestin, ca doar vin alegerile si are nevoie de o minune ca pensionarii sa il voteze in continuare…

  4. Nu mai votati PRIMARUL TIGANILOR !!!

  5. ca vin alegerile sau nu, ca va veni alcineva putin imi pasa, tot din acelasi material vor fi, nu credeti in basme, nu mai fiti naivi si creduli, ce ma bucur este ca se face ceva, acel ceva care sa fie benefic comunitati din oras , in rest numai bine….Timisoara merita sa aiba un standard ridicat….

    • Ce-mi pasa ca taie padurile, gradina MEA sa n-o taie. Daca tu crezi ca DOAR gradina ta iti va oferii suficient oxigen, te inseli. Asta este cea mai periculoasa mentalitate. Avem ce meritam, din pacate votezi si TU !!!!

      • esti cam diliu.

  6. vot!..cine merge la voturi?!..eu nu am fost niciodata, caci nu ai cu cine, toti sunt o apa si un pamant, bine ca se construieste ceva…

  7. Vreau si eu spatiu in noua piata,stie cineva unde se da spaga ca sa participi la licitatie?

  8. O adunatura de hoti, care le place sa se vada in poze.
    Ajunge cat au furat. Vor sa faca cate ceva ca sa astupe gura Timisorenilor. PANA ACUM DE CE NU AU FACUT NIMIC?

  9. NENOROCITULE…..NOI NU UITAM CAND AI ADUS PSD-ul IN BALCONUL OPEREI. ERAI SI ESTI IN STARE DE ORICE CA SA ITI PASTREZI FOTOLIU.
    SPER SA AI DEMNITATE SI SA TE RETRAGI. E MAI MULT DECAT AR FI FOST NEVOIE CA SA ARATI CA ESTI UN INCOMPETENT SI UN HOT. AI FACUT DIN TIMISOARA ORASUL TIGANILOR….NENOROCITULE

  10. Tupeu maxim: vacanţă pe bani publici

    La doar două zile de la încheierea festivalului, Direcţia de Dezvoltare a Primăriei Timişoara, condusă de Aura Junie, cere Consiliului Local 87.000 de lei pentru promovarea Timişoarei în Franţa, cu ocazia „Rugii Bănăţene de la Dijon”. Promovarea oraşului în Europa şi în lume ar fi chiar lăudabilă, dacă s-ar face în condiţii decente şi de bun simţ. Împărţirea celor 87.000 de lei pentru ruga de la Dijon arată însă că nu se urmăreşte, de fapt, decât încă o vacanţă din bani publici. Cu ocazia manifestărilor artistice de la Dijon, promovarea oraşului pică pe umerii Ansamblului Folocloric „Timişul” al Casei de Cultură Timişoara, pentru care cheltuielile de cazare şi masă în Dijon vor fi suportate de organizatori. Cu alte cuvinte, tinerii artişti ies din schemă la împărţirea celor 87.000 de lei.

    „Alte materiale, mape prezentare, etc – 1.600 de lei”

    Reprezentanţii primăriei, care au gândit şi planificat deplasarea la Dijon, au pregătit şi un plan al cheltuielilor din care reiese că 12.245 de lei vor merge pe editarea a 2.500 de broşuri despre Timişoara, 7.000 de lei vor fi destinaţi tipăririi a 3.000 de pliante cu obiectivele Timişoarei şi Banatului, iar 3.000 de lei vor fi destinaţi achiziţionării a 50 de albume „Timişoara”. Pentru „alte materiale, mape prezentare, etc” sunt alocaţi 1.600 de lei. Acestea sunt sumele alocate strict pentru promovare, restul până la 87.000 de lei intră în categoria „cheltuielilor de deplasare”. (În paranteză fie spus, şeful Direcţiei Fiscale se plângea nu de mult că primăria nu are bani să trimită somaţiile rău-platnicilor).

    „Este necesară deplasarea unei delegaţii de 40 de persoane”

    Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că în afara activităţilor culturale care vor fi organizate cu ocazia „Rugii Bănăţene de la Dijon”, „vor avea loc şi o serie de acţiuni de promovare şi întâlniri cu oficialităţi ale oraşului Dijon, precum şi ale regiunilor Burgundia şi Côte d’Or, prin care se urmăreşte creşterea gradului de informare a cetăţenilor francezi cu privire la oportunităţile oferite de Timişoara şi de zonă”. Pentru această misiune măreaţă e nevoie de 40 de delegaţi care să meargă la Dijon, în Franţa, în perioada 1-6 septembrie. Delegaţii vor fi aleşi „pe sprânceană”, evident, din rândul şefilor. „Din delegaţie vor face parte reprezentanţi ai conducerii Primăriei Municipiului Timişoara, consilieri locali, directori şi funcţionari din cadrul Primăriei, reprezentanţi ai Infocentrului Turistic, precum şi Ansamblul Folcloric „Timişul” al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara”, arată referatul ataşat proiectului. Pentru a fi şi mai convingători că banii trebuie aprobaţi, reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare vin cu poveşti de adormit copiii şi promit printr-o vizită la Dijon, ce nu s-a putut realiza în 20 de ani: „Îşi propun (n.a. membrii delegaţiei) să prezinte Timişoara şi Banatul, ceea ce va contribui la promovarea oraşului şi a zonei, atragerea de turişti şi va putea avea în viitor un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a Municipiului Timişoara şi a zonei”.

    „Cheltuieli neprevăzute – 4.139 de mii de lei”

    Iar cum obrazul subţire cu cheltuială se ţine, deplasarea la Dijon a celor 40 de delagaţi ar costa câteva zeci de mii de lei. Mai exact, pentru transport sunt necesare 22.000 de lei. Asigurările medicale se fac tot din bani publici şi costă pentru toţi cei 40 de delagaţi, 1.400 de lei, iar pentru cazare se cer aproape 12.000 de lei. Diurna reprezintă o felie importantă din tortul francez, fiind nevoie de 22.000 de lei pentru acoperirea acestui capitol. La secţiunea „cheltuieli neprevăzute” sunt prevăzuţi 4.000 de lei. O nimica toată, ar zice un director din primărie pentru care această sumă este salariul pe jumătate de lună. Pentru un pensionar care stă la coadă să plătească impozitul, această sumă poate reprezenta ventitul pe jumătate de an.