S-a rupt macaraua de pe santierul de la Spitalul de Copii din Timisoara. Foto si Video

TIMISOARA. Incident pe santierul de la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara. O macara care executa lucrari la noul corp de cladire s-a frant in doua.

CITESTE SI: Medic ridicat de ofiterii DGA direct din cabinetul sau dintr-un spital din Timisoara. De ce e acuzat 

Totul s-a petrecut in jurul orei 17.00, in timpul unei manevre de ridicare a unui element de constructie.

O bucata din macara a cazut spre Casa Sindicatelor de pe strada Liviu Gabor, iar cealalta a ramas in consola, sprijinita pe acoperisul de la ultimul etaj al constructiei noului corp de cladire al spitalului.

Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Traficul in zona a fost blocat, iar mai multe echipaje de pompieri, politie si jandarmi au fost mobilizate la Louis Turcanu pentru a preintampina orice nenorocire.

Echipele de interventie incearca acum sa recupereze in deplina siguranta fragmentul de utilaj ramas instabil pentru ca nu cumva acesta sa se prabuseasca si sa antreneze in cadere si alte elemente de constructie.

Macaraua nu apartine firmei de contructii care executa lucrarile la spital, ci a fost inchiriata de la o alta societate.

In acest moment, muncitorii dau zor sa termine aceasta etapa de santier, pentru ca iarna sa ii prinda in stadiul de lucrari de interior, pe care sa le poata executa in ciuda frigului de afara, iar cladirea sa fie complet finalizata cel tarziu in vara anului viitor.

Lucrarile au avansat la Spitalul de Copii, mare parte din cladire este deja inchisa, geamurile sunt asezate, intr-o parte din cladire, se lucreaza si la izolatie, iar in unele parti s-a montat deja fatada din piatra. Speram ca intr-un timp cat mai scurt intreaga cladire sa fie inchisa si sa se poata incepe lucrarile la partea interioara. De altfel, pentru zona de instalatii au si inceput aceste lucrari. Din discutiile pe care le avem, vara anului viitor ar trebui sa fie termenul in care cladirea, cu partea de dotari tehnice, va fi finalizata. Anul viitor este, din pacate, o nebuloasa fiscala si pentru bugetul local si vom vedea cum vom putea acoperi si partea de dotari, daca Ministerul Sanatatii va interveni. Oricum, o parte din dotari sunt deja in spital„, a declarat chiar in aceasta dimineata viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu.

Vom reveni cu amanunte si imagini.

Investitia la noul corp de cladire de la Spitalul de Copii din Timisoara este de aproape 40 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Lucrarile au inceput in aprilie 2014, iar aproape doi ani acestea au fost sistate.

La nivelul demisolului se prevad: spatiile pentru prosectura, spatiile farmaciei, spatii de depozitare, spatiu pentru postul trafo. Farmacia şi prosectura vor avea iesiri directe de la demisol spre curte.

La nivelul parterului se prevad urmatoarele functiuni: U.P.U. (Unitate de Primire Urgente), acces principal in spital, sectie de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.

La etajul 1 se amplaseaza policlinica si laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creeaza legatura cu saloanele din Corpul de cladire C1 printr-o pasarela pe structura usoara, vitrata pe ambele parti. Pasarela leaga spatiile de circulatie din holul policlinicii propuse cu holul de circulatie de la saloanele din Corp C1 conform plansei Arh-06 plan etaj1 propus. Interventia pe corpul C1 va fi demolarea unui parapet de geam pentru a lega circulatia din pasarela catre hol.

La etajul 2 se amplaseaza blocul operator si spatiile de terapie intensiva A.T.I.

La etajul 3 se amplaseaza saloanele de ortopedie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 4 se amplaseaza saloanele de chirurgie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 5 se amplaseaza saloanele de prematuri cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 6 se amplaseaza cateva saloane pentru mame, vestiare pentru personal, Sali de cursuri .

Pe terasa si nivelul tehnic
La nivelul terasei se amenajeaza un acces de pe casa de scara dintre axele A-B respectiv 16-17, si se va construi un spatiu tehnic necesar centralei termice. Terasa este circulabila, pe care se vor monta diferite agregate de la echipametele de ventilatie.

Pentru incalzirea cladirii spitalului se realizeaza o centrala termica noua, complet echipata şi automatizata, reprezentand nivelul tehnic al spitalului. Centrala termica este echipata cu doua cazane de pardoseala, in condensatie, cu puterea termica de 776-858 kW fiecare, care acopera intreg necesarul de caldura al cladirii.

Proiectul prevede urmatoarele dotari in saloane:
a) priza de oxigen la fiecare pat;
b) corp de iluminat, priza şi sonerie la fiecare pat;
c) pat şi noptiera cu dulap la fiecare pat;
d) o masa cu scaune la fiecare salon.

a) Spatiu Deparazitare

b) Evaluare si Tratament Imediat

c) Camera Personal Medical
d) Tratament Urgente Minore cu salon izolare
e) Salon Resuscitare
f) Intalniri UPU
g) Camera Garda
h) Salon gipsare

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. … D.D. Anul viitor este, din pacate, o nebuloasa fiscala si pentru bugetul local si vom vedea cum vom putea acoperi si partea de dotari (daca Ministerul Sanatatii va interveni?).
    Intrebare: care sunt „noile santiere” care se vor deschide in 2018, si – intrebare – daca acestea au finantarea asigurata?
    Nu vom ramane cu „privirea in soare” cum s-a patit cu „inceputul spital municipal (199x)” a carei finantare s-a pierdut apoi in neant (prin grija tuturor).