S-au debarasat de frigidere, congelatoare, televizoare, masini de spalat vechi. Peste 1000 de electrocasnice si electronice ridicate gratuit din casele timisorenilor in ultimele luni prin serviciul de colectare

TIMISOARA. Serviciul de colectare gratuita a deseurilor electrice direct de acasa, pornit in toamna in Timisoara, dar si in localitatile judetului se bucura de succes.

CITESTE SI: A injumatatit numarul si a dublat banii. Dupa doua licitatii ratate, Primaria Timisoara isi incearca iarasi norocul. O noua ‘strigare’ pentru 500 de cosuri de gunoi, cu peste 90.000 de euro

Peste 1000 de cereri au fost onorate in cateva luni la Timisoara, insemnand 80 de tone de frigidere, aragazuri, congelatoare sau masini de spalat vechi de care oamenii au scapat din locuinte gratuit cu ajutorul firmei aflata in parteneriat cu primaria.

Practic, toti timisorenii, atat persoane fizice cat si persoane juridice, care au echipamente electrice grele, voluminoase, pot accesa serviciul gratuit de colectare, online, pe www.ecoarena.ro, sau apeland numarul de telefon 0751.302.120, de luni pana vineri, intre orele 09.00-17.00.

Comenzile venite vor fi preluate de operatorul autorizat de colectare, pe baza de programare telefonica, direct de la domiciliu sau de la birou! In maxim doua zile lucratoare de la plasarea comenzii, echipa de colectare vine si ridica deseurile, care mai apoi sunt duse la companiile de reciclare.

In ultimele luni s-au desfasurat si campanii de informare, constientizare si colectare deseuri de echipamente electrice si electronice in localitati precum: Manastiur, Margina, Ortisoara, Jimbolia, Cenad, Teremia Mare, Padureni, San Mihaiu Roman, Peciu Nou, Sag, CIacova, Deta, Denta, Banloc, Livezile, Masloc, Gottlob, Sannicolau Mare, Pischia, GIarmata, Ghiroda, Dumbravita, Giroc, Sanandrei, Jebel. Cantitate de deseuri colectate in urma acestor campanii de mediu este de 42.200 kg.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In loc sa le dea pe bani buni la centrele de fier vechi le dau pe gratis acestui ecoarena care ce credeti ca face cu ele,bineinteles ca le valorifica ulterior,intregi sau le dezmembreaza si scoate componentele mai scumpe.
    Prostia si lenea costa , sint si centre de colectare serioase care vin acasa si le ridica si platesc pentru ele,iar prin sate sint conlocuitori cu microbuze si remorci uriase care toata ziua circula si ridica ce nu ai nevoie si platesc pentru ce colecteza , unii au sediul intr o parcare la Lovrin.

    • De ce nu-ti faci firma de colectare si mergi din usa in usa?

    • Oamenii ca tine ne baga tara in rahat! Asi cotiza lunar sa va adune si sa a trimita in ce tara doriti voi, doar aici nu!

  2. Știi ce Ahile? Recomandă-mi tu un conlocuitor cu microbuz și remorcă uriașă care vine la mine acasă, cară pe scări și nu cere bani ca să mă scape de gunoaie, ci dă el bani. Mai am încă acasă jumate de aragaz cu un ochi. La Remat fierul e cca 1 leu pe kil dar dacă e tablă subțire și mai e și smălțuită cred că nici nu se uită la mine.