S-au gasit bani pentru proiectarea a 3 drumuri importante din Timis. Ultimele noutati despre Centura de Sud de la Timisoara

TIMISOARA. Se fac primii pasi catre mult asteptata Centura de Sud a Timisoarei, dar si pentru alte doua proiecte mari de infrastructura rutiera. Ministerul Transporturilor a anuntat Primaria ca a gasit fonduri pentru documentatia acestora.

CITESTE SI: Un mare bulevard din Timisoara va avea trei benzi de circulatie pe sens!

Pentru ca la Timisoara sa poata incepe construirea  Centurii de Sud, trebuie aduse la zi studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Este vorba de adaptari la noul cod de proiectare seismica, la mixturile asfaltice folosite in prezent, structuri, implict preturi. Si, avand in vedere ca vechile studii erau realizate in urma cu mai bine de 5 ani, trebuie facute noi verificari si adaptari si in functie de actualitatea din teren, care ar fi putut suferi schimbari importante.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a trimis o informare Primariei Timisoara in legatura cu stadiul in care se afla proiectul Centurii Sud.

Finantarea in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, in perioada 2014-2020, a proiectului de constructie a Centurii de Sud a Municipiului Timisoara intre DN6(Ghiroda) – DJ591(Utvin), revizuire documentatie tehnico-economica(SF+PTE) si executie de lucrari, cu o valoare estimata conform Master Plan de 48 de mil euro fara TVA, o lungime de 25 km si o durata de implementare de 3 ani, respectiv in perioada 2017-2019. Valoarea proiectului va fi definitivata odata cu revizuirea documentatie tehnico-economice. Sursa de finantare: fonduri structurale POIM„, se arata in adresa trimisa Primariei Timisoara de Ministerul Transporturilor.

Tot din fonduri proprii, Ministerul Transporturilor va plati si documentatia necesara pentru constructia descarcarii de pe autostrada A1 de la Sanandrei. Al treilea mare proiect de infrastructura din vestul tarii pentru care s-au gasit bani de studii  este cel al drumului care va lega Timisoara de Moravita, si care mai departe ar putea deveni parte din autostrada pana la Belgrad.

Urmeaza ca atunci cand se va finaliza studiu de fezabilitate si el va fi facut la zi, cu toate datele problemei de la momentul elaborarii, atunci se va stabili ce regim va avea drumul Timisoara-Moravita, va fi autostrada sau expres, respectiv un drum national, dar care in orice varianta ar fluidiza traifcul. Bine ar fi sa se abordeze lucrurile cu gandul la viitor si sa se tina seama de faptul ca infrastructura atrage si traficul. Daca vei avea o infrastructura corespunzatoare, vei avea si trafic. De multe ori se greseste pentru ca se analizeaza oportunitatea realizarii unei autostrazi doar prin prisma situatiei curente, ori ne intereseaza perspectiva. In momentul in care avem autostrada, evident ca vor fi mult mai mult autovehiculele interesate sa foloseasca acest traseu. Ma bucur faptul ca si la aceasta sedinta a unuie comisii a Ministerului Transporturilor, convocata de domnul ministru, s-a definitivat includerea in programul de finantari pentru perioada urmatoare 2017-2019 a celor trei obiective de maxim interes pentru Timisoara„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Centura de sud a Timisoarei va fi facuta de CNAIR din fonduri proprii, dar si cu muncitori si utilaje din dotarea sa. Ministerul Transporturilor a trimis si o harta cu drumurile care vor fi proiectate.

CITESTE SI: Ultima veste despre Centura de Sud, la Timisoara!

poza-drumuri-timis

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Giurmata?!?!WTF??Daca nici cum se numeste nu stiti, atunci la ce sa ne asteptam??

  2. Harta e facuta la Bucuresti, deci, sa-i iertam pentru greseli de scriere, executia sa fie cat mai buna.