S-au razgandit! Medicamentul Remdesivir nu mai este recomandat bolnavilor cu COVID-19

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda sa nu se mai administreze Remdesivir bolnavilor de Covid-19 internati la spital, deoarece acest medicament antiviral nu evita decesele si nici nu este cel mai eficient impotriva formelor grave de Covid-19.

CITESTE SI: A scazut rata de infectare cu COVID la Timisoara, la 7,72 la mie. Avem in continuare peste 60 de localitati in zona rosie. Lista actualizata 

Medicamentul antiviral Redemsivir nu este recomandat pacientilor internati la spital cu Covid-19, indiferent de gradul gravitatii bolii acestora, pentru ca nu exista nicio proba, in prezent, care sa arate ca el amelioreaza supravietuirea ori ca permite evitarea ventilarii artificiale”, anunta vineri intr-un comunicat OMS.

Organizatia a luat aceasta decizie in urma avizului panelului sau de experti – ale carui concluzii sunt publicate in revista medicala BMJ.

Acesti experti subliniaza ”posibilitatea unor importante efecte secundare” ale acestui medicament, dar si ”pretul sau relativ important si implicatiile logistice”, intrucat el este ”necesar sa fie administrat intravenos”.

Dezvoltat initial impotriva febrei hemoragice Ebola, Redemsivirul este vandut de catre laboratorul Gilead sub numele comercial Veklury.

El a devenit la 3 iulie primul medicament impotriva Covid-19 care a primit o autorizatie de punere conditionata pe piata europeana.

Cu toate acestea, el suscita mai mult entuziasm in America de Nord decat pe Batranul Continent.

In Franta, inalta Autoritate de Sanatate (HAS) a stabilit ca interesul medicamentului – sau ”serviciul medical facut” – este ”slab”.

De asemenea, Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a anuntat la 2 octombrie ca va studia semnalari potrivit carora ”probleme renale acute” ar putea avea legatura cu administrarea Redemsivir.

Expertii OMS si-au bazat concluziile pe analiza a patru noi teste clinice internationale care compara eficienta a diverse tratamente si care au inclus 7.000 de pacientispitalizati cu Covid-19.

Un studiu facut public la jumatatea lui octombrie si efectuat in peste 30 de tari, cu sustinerea OMS, conchidea ca redemsivirul nu si-a dovedit beneficiile in privinta reducerii mortalitatii.

La sfarsitul lui octombrie, Gilead anunta ca Redemsivirul i-a adus deja 900 de milioane de dolari in trimestrul trei.

Sursa: News.ro

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mda in primavara tin minte cum actualul manager de VB il infiera pe un pacient care refuza tratamentul cu redemsevir,,spunea ca a murit di inconstienta ca a refuzat tratamentul,,acu ce are de spus domnul manager?karma nu iarta sa nu uite asta