S-au schimbat preturile la apartamente si case in Timisoara. Anuntul specialistilor in imobiliare

TIMISOARA. Se produc noi schimbari pe piata imobiliara la Timisoara. Asteptarile vanzatorilor au scazut strict pe parcursul perioadei de urgenta in 2020, dupa care s-au stabilizat, iar apoi si-au reluat tendinta de crestere.

O spun specialistii in imobiliare care au facut o noua analiza a pietei rezidentiale.

CITESTE SI: Padurea de langa Timisoara ce se transforma intr-un parc urias si se pregatesc noi festivaluri. Ionut Stanusoiu, primarul din Ghiroda, ales presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Padurea Bistra 

In ciuda mentinerii masurilor restrictive impuse de pandemia de COVID-19, in primul trimestru din 2021, s-a constatat ca preturile au continuat sa creasca, atat la apartamente, cat mai ales la case.
Astfel, cel mai recent raport realizat de Analize Imobiliare, platforma lansata si sustinuta de Imobiliare.ro, releva ca, in perioada ianuarie-martie, preturile cerute de vanzatori au consemnat un avans trimestrial specific unor conditii normale de piata.

In cele trei luni anterioare, asteptarile proprietarilor care aveau imobile de vanzare se majorau cu 1,9%, dupa un avans usor, de 0,3%, resimtit in al treilea trimestru din 2020. Astfel, o tendinta de scadere a preturilor locuintelor s-a manifestat doar pe parcursul starii de urgenta, dupa care acestea au cunoscut un trimestru de stabilizare, iar, apoi, sase luni de crestere.

Comparativ cu aceeasi perioada din 2020, ianuarie – martie, au avut loc cresteri pe linie ale preturilor cerute in mai toate marile orase din Romania.
La Timisoara s-a inregistrat o scumpire a locuintelor cu 1,3%, spun specialistii care se asteapta ca in urmatoarele luni sa se produca o stabilizare a preturilor, mai ales ca incepe perioada concediilor cand multi romani isi propun sa plece, sa recupereze relaxarea de care nu au avut parte in varful pandemiei de coronavirus.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Barbi si speculatii! In Romania nu exista o industrie imobiliara si nu exista specialisti. Pentru ca nu exista baze economice serioase de construire a pretului, si intentionat se mentine situatia asta. Este o afacere speculativa, de tip vest salbatic.
    In primul rand ca este vorba de preturi care se cer, si nu la care se vand. Si in al doilea trebuie o parere obiectiva, a cuiva care nu este implicat economic in afacerea asta.
    Un pas important pentru a diminua specula, ar fi publicarea bazei de date a notarilor, anonimizata, asa cum este in alte tari. Sa fie un site al ocpi, gratis, unde pe baza de cod postal si tip de proprietate sa sa poate afla pretul real de vanzare, pe ultimii 10 ani de exemplu.

    • @timisorean
      ba e vorba de preturile de vanzare luate de la notari,dar nici acelea nu sunt intotdeauna reale pentru ca una este pretul real si altul este cel declarat la notar;si asta de foarte multe ori

  2. Fugiti repede la banca luati un credit pe 100 de ani cu dobinda foarte micaaaa dar repede pina nu se scumpesc acele spatii numite extrem de pompos apartamente cu suprafata de 49 de metrii patrati si tot asa de repede la banca sa nu pierdeti oferta iar daca faceti frumos si semnati ceea ce vi se pune in fata primiti si un tv de 16 cm bonus asta doar dupa ce cumparati un loc de parcare cu foarte modica suma de 15000 de euro,dar ce fac cei care au cel putin doua masini ca sint destui in aceasta situatie,poate mai dau inca 15000 si mai cumpara un loc de parcare.

  3. Specialiștii sunt ăia care vând!
    Ăia interesați să vândă la prostime betoane pline de igrasie la prețuri cât mai mari!! La prețuri de München!!!

  4. jumate din apartamentele din cladirile istorice is goale