Sa mutam traficul sub pamant, la Timisoara! Vom avea o salba de pasaje subterane? Unde vor fi construite?

TIMISOARA. Aglomeratia din trafic la Timisoara are o solutie. Primarul Nicolae Robu crede cu tarie in fluidizarea circulatiei prin construirea de pasaje subterane, chiar daca in ultimii 50 de ani s-a facut unul singur, cu chiu cu vai, cel de la Michelangelo.

CITESTE SI: Pasaj subteran auto pe sub doua cartiere la Timisoara! Ultimul proiect anuntat de Nicolae Robu 

CITESTE SI: Probleme cu pasajul ce va fi construit pe sub 9 linii de cale ferata in Timisoara! Ce nu merge? VIDEO cu proiectul!

Edilul da asigurari ca va fi amenajat unul pe sub Iulius Mall, de la bulevardul Antenei catre Piata Consiliul Europei, la Centrul Bancar, un al doilea la Solventul, iar un al treilea ar fi binevenit pe sub sensul giratoriu de la AEM.

Vom face un subpasaj, pe inelul 2, la Piata Consiliul Europei. Sunt si alte exemple, ar trebui un pasaj in zona giratoriului de la AEM. Sunt si alte exemple. Noi am fost obisnuiti sa nu facem nimic. Au trecut 50 de ani de cand in Timisoara nu s-a facut nimic. Modul de viata s-a schimbat radical si in oras nu s-a schimbat nimic. De aceea continui sa fac modernizarea in forta a orasului. Suntem deschisi la investitii noi, atata vreme cat nu se creeaza poluare. Trebuie sa ne preocupe aceasta modernizare a infrastructurii, iar investitiile care vin aici se datoreaza si faptului ca noi modernizam orasul. Oamenii nu vin sa isi caute job intr-un oras in care calitatea vietii este scazuta. Timisoara este un oras foarte atractiv, chiar daca in plan local nu mai avem oferta de locuri de munca. Un alt proiect mare este pasajul Solventul. Am aflat ca se va deschide in curand linia de finantare si pentru astfel de proiecte si il depunem„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pasaje nu vor fi.
    Studii de fezabilitate si proiecte scumpe – da.

  2. Când citești aceste aberații ești sigur că în acest oraș nu se va face nimic.
    Acest om nu vrea să înțeleagă că singura solutie pentru Timișoara este scoaterea liniei de tren din oraș , o șosea rapidă pe patru benzi care unește inelul de la est la vest cu descărcare la MOL și pe fiecare stradă perpendiculară .

    • pai cum poti sa faci o descarcare la MOL? banuiesc ca Mall vrei sa zici…

      • Scuze !

  3. felicitari primarului… Are dreptate… noi am fost invatati sa nu facem nimic, doar sa ne plangem ca nu mai avem unde circula cu masinile… circulam intr-o infrastructura din anii 70 cand circulau cam 20% din masinile din traficul actual… lasati-l sa faca treaba, suferim noi un pic, dar infrastructura, drumurile, pasajele trebuie marite

  4. Cred ca pe sub pamant se poate circula cel mai bine, doar daca s-ar face canal(i)e!!!? In Tim. nu e loc de metrou!

  5. „Vom face un subpasaj, pe inelul 2,… „zice primatu.Totusi nu se incumeta nimeni sa-i zica „profesorului” ca in limba romana nu exista cuvintul subpasaj?

  6. Orice proiect ptr Timisoara cu finalizare este bine venit,indiferent cine conduce urbea.

  7. Nu asta e solutia. Trficul trebuie scos in afara orasului. Facute centuri ocolitoare de 4 benzi etc, Dar pentru asta trebuie sa i viziune sa planifici saa gandesti . Din pacate asa ceva nu exista la primaria TM si CJT.

  8. Ba da, asta e solutia si o putem vedea in foarte multe orase din vest. Ce ne facem totusi daca largirea unui viaduct dureaza 2 ani. De cat timp va fi nevoie ca sa construiasca pasajele?
    In Timisoara a crescut polulatia de 5 ori in 100 de ani. Probabil ca nu va fi pastrat ritmul, dar in 20-30 de ani foarte probabil ca vom fi mai mult de 500k.
    Locurile de parcare vor ajuta si ele la decongestionarea traficului, daca ar face parcarile care au tot fost promise.

  9. Care este misterul ca firmele care construiesc in oras, la Mall, la Electromotor, la Ilsa, reusesc ca intr-un an sa inalte blocuri cu cel putin 10 nivele, au santiere unde vezi forfota specifica de muncitori si utilaje, iar firmele care lucreaza la proiectele demarate de PT au max 4-5 muncitori prezenti pe santier care stau efectiv sprijiniti in lopeti sau vorbesc la telefoane si care reusesc in acelasi interval de timp, adica un an, doar sa paveze niste alei intr-un parc, ma refer aici la santierul din Parcul Central?

  10. In atentia autorului „anonim” al acestui articol in care se spune „……. construirea de pasaje subterane, chiar daca in ultimii 50 de ani s-a facut unul singur, cu chiu cu vai, cel de la Michelangelo.” In Timisoara s-a mai facut un pasaj subteran: cel de la podul Traian (podul de la Maria / Porto Arte). Iportant este mai ales faptul ca nici unul din aceste pasaje subterane este justificat din punct de vedere tehnico-economic. Cu aceste investitii era de preferat sa se realizeze lucrari mult mai eficiente pentru fluidizarea circulatiei din Timisoara.

  11. bun, dar eu nu inteleg ceva: se face pasaj pe sub linii si se prelungeste strada Bogdanestilor. Dar cu ce se conecteaza? Strada Titulescu? care are o banda pe sens? Si cu partea de sud a orasului nu se conteaza deloc? Adica m-as astepta sa fie un pod peste Bega care sa prelungeasca strada Bogdanestilor cu zona Dambovita. Atunci chiar ar avea sens un astfel de proiect