Sa n-ajungem sa tinem concerte in cort in 2021, in Timisoara Capitala Culturala a Europei. Marile probleme ale orasului ce trebuie rezolvate in 3 ani

TIMISOARA. Doar 3 ani ne mai despart de unul dintre momentele istorice pentru Timisoara, acela in care orasul va deveni Capitala Culturala a Europei.

CITESTE SI: De ce nu mai canta Filarmonica din Timisoara in aer liber, in locuri neconventionale, pe malul Begai, in padure, in santier, in intersectii sau pe Aeroport 

Turistii vor impanzi Mica Viena si au asteptari mari: spectacole multe si de calitate, evenimente fara numar, hoteluri primitoare, restaurante si terase cu oferte pe masura, un oras in straie de sarbatoare.

Pentru toate acestea insa e nevoie de bani, multi bani. Destule voci pun la indoiala sprijinul total al Bucurestiului pentru Timisoara anului 2021, dar si ceea ce va avea de castigat orasul din experienta acelui an istoric, facand o comparatie cu Sibiul anului 2007, singurul care a mai avut parte de o asemenea onoare.

Directorul Filarmonicii Banatul din Timisoara se arata insa optimist in ceea ce priveste calitatea actului artistic al anului 2021, dupa cum a declarat in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, din studioul HDV.

In privinta banilor, Ioan Garboni a facut o paralela intre Timisoara si Sibiu si a explicat de ce este increzator.

Timisoara e fericita fata de Sibiu. Sibiul nu a candidat ca si capitala, a fost solicitat sa fie partener si a fost prins pe picior gresit. Ei nu au avut nicio sala de concerte, concertele in Sibiu s-au tinut in cort. N-au primit bani suficienti de la Guvern. La noi situatia este altfel. Avem inca o perioada lunga sa ne pregatim. Apoi avem bugetul Filarmonicii, bugetul Operei, chiar daca vine de la Bucuresti, al Teatrului National, inca doua teatre si proiectul teatrului sarb, toate au bugetul lor, care inseamna 20 de milioane de euro, bugetul institutiilor de cultura. Ceea ce Sibiul nu a avut. Deci sa nu fim pesimisti in ceea ce priveste actul artistic. Sa fim pesimisti in ceea ce priveste infrastructura, salile„, a spus Ioan Garboni in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Daca in ceea ce priveste evenimentele artistice ale anului 2021 directorul Filarmonicii Banatul este convins ca acestea vor fi variate, sprijinite si bine primite de catre public, nu acelasi lucru il spune despre infrastructura necesarea, care ar putea pune in dificultate organizarea multor manifestari.

Sala polivalenta e vitala pentru oras. Noi in 2021 fara o asemenea sala vom avea o problema foarte mare, pentru ca turistul va dori sa plateasca pentru concerte. E nevoie de o sala de 15-16 mii de locuri. O alta problema mare o reprezinta fatadele cladirilor, iti poate cadea mortar in cap, apoi starea unor sali, trebuie bagati bani. Suntem intr-o situatie foarte grava. Apoi vin turisti si nu se construiesc hoteluri. In 2021 Timisoara va avea un aflux de turisti extraordinar, care sunt dispusi sa plateasca. Majoritatea turistilor care vor veni vor dori multe spectacole in aer liber, nu doar filamrnica sau oera sau teatru, ei doresc si muzica populara si un chitarist la colt de strada, pantomima, circ stradal… Daca nu se ridica macar 3 hoteluri mari nu vom avea unde sa cazam turistii„, trage un semnal de alarma Ioan Garboni in INTERVIURILE TIMISOAREI.

irectorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni, a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, avandu-i ca moderatori pe Petre Nicoara si Ciprian Voin.

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara si pe site-ul opiniatimisoarei.ro in fiecare joi seara de la orele 21.30.

INTERVIURILE TIMISOAREI cu Ioan Garboni, directorul Filarmonic…

INTERVIURILE TIMISOAREI cu Ioan Garboni, directorul Filarmonicii Banatul din Timisoara Participa si tu la singura emisiune interactiva transmisa pe Facebook din #Timisoara punand in direct intrebari invitatului din aceasta seara. Moderatori: Ciprian Voin si Petre Nicoara *Emisiune transmisa LIVE Timisoara

Posted by Orasul Timisoara on 12 Octombrie 2017

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pe langa cele din interviu apare Problema eterna: circulatia in/prin oras!
    – problema corelarii circulatiei cu hartile GPS (actualizare) are timp max 3 ani, stabilirea de snsuri unice de circulatie, problema corelarii cu posibilitatile de parcare locala
    – problema marcajelor, a indicatoarelor semaforizarii: primele doua rezolvate partial in anumite zone dar necorelate; ultima aproape rezolvata / rezolvabila;
    – problema parcarilor in zona centrala si in imediata vecinatate: DESCHISA, cele cateva mii de locuri de parcare necesare nu prea exista.
    Altele „locale”: pasajele – in buna parte rezolvate dar inca 2 nu ar strica – accesul „spre centru” si apoi parcarile, centura si coborarea suplimentara de pe A1 (in anumite ore ale zilei de la coborare A1 pana la intrarea efectiv faci si 30 min.), transportul comunal RATT, (problema deschisa), WC-uri in anumite zone mizate ca frecvent circulate, iluminatul stradal!
    Lucrurile devin acute daca apar simultan (sa zicem) 10.000 de „turisti” din care 1/2 vin dimineata cu masina si pleaca noaptea. („gara” nu o pun pe tapet),
    Sa mizezi pe ajutorul financiar al „celor de sus” este riscant => accesare bani fonduri EU strict orientate.
    Cei trei ani la dispozitie trec foarte repede.

  2. Realitatea trista este ca si la capitolul Spital Regional n-i s-a spus pas in favoarea … Craiovei … asta spune tot … ceea ce nu inteleg Timisorenii si autoritatile locale este ca cat timp cat vom ramane sub umbra autoritatilor centrale (BuCUResti) nu vom vedea un banut … Suntem pedepsiti pentru ,,impertinenta” si ,,tupeul” de a porni Revolutia in ’89 impotriva Sistemului. Ceea ce trebuia sa ramana in istorie ca un sacrificiu eroic ne-a pecetluit propriile funeralii si a pus si sigiliu

  3. @Opinia Timisoarei as vrea sa stiu si eu de cand cenzurati comentariile sunt curios

  4. @10.58 : nu parcările, e problema ci, SĂLILE !!! Despre ce ,,turiști”, vorbim ?!? Majoritatea, sunt localnici !

    • Cred ca este vorba si de turisti de pretutindeni.
      Este vorba de Capitala Europeana nu judeteana sau … nu asteptam „straini”?

  5. Hai, să-ți spun, ceva : acum, câțiva ani, a venit ( în Timișoara ) URIAH HEEP ! Concert – P-ța Unirii ; mulțimea, a ocupat, 1/4 din piață !!! Oricum, erai mic și nu știai nimic !