TIMISOARA. Semaforizarea de la intersectia Punctele Cardinale este proasta, astfel ca cei din Comisia de circulatie de la Primaria Timisoara ar trebui sa intervina si sa o regandeasca.
Asta este pararea presedintelui PSD Timisoara, Sebastian Raducanu. Liderul social-democratilor timisoreni spune ca din cauza timpilor de la semafoare, care nu sunt bine reglati, in aceasta intersectie au loc numeroase accidente rutiere.
Mai mult decat atat, pietonii nu au timp sa traverseze strada si se opresc in refugii, iar atunci cand sunt accidente, masinile ajung in zonele unde se afla trecatorii.
”Comisia de circulatie de la Primaria Timisoara ar trebui sa verifice timpii semafoarelor si refugiul pentru pietoni. Sa se gaseasca o solutie cu timpii de semaforizare. Cred ca se pot rezolva usor aceste aspecte. Sunt cazuri in care masinile care sunt implicate in tamponari sunt proiectate in zona de refugiu pentru pietoni. Zilele trecute au avut loc accidente in zona, iar masinile au fost proiectate tocmai in aceste refugii. Din fericire nu se aflau oameni”, a declarat Sebastian Raducanu.
Pareri
Eu n-am mai auzit de mult de accidente la Punctele Cardinale. Is convins ca accidentele vor aparea cand o sa schimbe semaforizarea. Oamenii sunt obisnuiti cu intersectia, daca se schimba va fi haos.
Intersectiile ce ar trebui semaforizate altfel sunt Brancoveanu cu Rebreanu si Calea Sagului cu Rebreanu. Sunt intersectii f aglomerate si cu multe accidente…dar probabil ca jr Raducanu nu circula prin azonele unde nu prea sunt cluburi …
Seba, lasa Punctele Cardinale ca intersectia e destul de bine semaforizata!
Propune o schimbare la „perla imaginatiei si creatiunii lui Lae Robu”: Michelangelo…
Daca vii de la Novatim si vrei sa mergi la Spitalul judetean, stai la vreo 6 semafoare (din care 3 doar in intersectia cu pricina, in care ar trebui sa fie un sens giratoriu simplu)!!!
Indiferent cum o fi semafoarele atâta timp cât tâmpiții cu BMW vor trece pe roșu vor fi și accidente. Pentru cei cu BMW singura soluție este spitalul de psihiatrie sau bariere metalice cu țepi, model Coreea de Nord.
Intersectia este relativ bine semaforizata, cu cateva minusuri (din care consider esentiale):
(1) fiind vorba de o intersectie mare, cu timpi de asteptare mari, as recomanda comisiei (celor in drept) sa dispuna amplasarea contorizarii timpului ramas pana la comutare nu numai la pietoni ci si la autovehicule (eventual si trecerea pe succesiunea R – RG sau G – V si invers);
(2) marirea timpului de trecere pentru cei care vin dinspre pasajul Popa Sapca (inchisoare, A1/Dumbravita) ptc. timpul de asteptare ptr trecere devine uneori incredibil de mare (coada se intinde pana la iesirea de la Mall, chiar si mai sus),
(3) Largirea pasajului P.S. (pana la reabilitarea completa, dar nu simultana a pasajului P.S. si a pasajului Jiul) prin renuntarea la una din trecerile de pietoni (de exemplu dreapta venind dinspre Mall) pentru ca apar situatii in care doua autovehicule mari / autobuze, dar nu numai, nu pot intra sub pasaj).
N.B. 1. reabilitarea simultana a pasajului P.S. si a pasajului Jiul va crea un nou chaos.
2. Problema (1) este valabila si ptr. intersectia Michelangelo, traversarea podului spre gara de nord, coborarea de pe podul de la Catedrala catre pta. Maria, dar nu numai).
3. Poate ca cei care ar trebui sa auda vor auzi.
4. As propune domnului Sebastian Raducanu sa urmareasca cele relative la circulatia din Timisoara ptc. sunt foarte multe lucruri de rezolvat
…da ce sa mai zicem de intersectia CIRCUMVALATIUNII-GH.LAZAR ??? Aici nu exista nici macar TEMPORIZARE la semafoare !!!! Si e poate una din cele mai mari intersectii !!! De ani de zile doar promisiuni si accidente cu gramada!!!
1. Problema este una punctuala si nu cea mai grava; rearanjarea timpilor de comutare este o problema pe care un grup de cativa specialisti (daca exista) o poate rezolva in maximum una, doua zile.
2. Subscriu la sesizarea d-lui Andy; intersectia incriminata (Gh L – circ ) este semaforizata in stilul „de rasul curcilor”; chiar nu exista specialisti care sa gandeasca.
3. Pentru dl. cu initiativa: semaforizarea intersectiilor, indicarea regimului de circulatie, marcarea carosabilului, sincronizarea semaforizarilor – si toate cele colaterale – nu este o treaba de pompieristica. Ea trebuia initiata de multi ani. Daca te duce insa soferul la serviciu (care eventual isi poate permite si sa nu ia in seama regulile de circulatie (deh, are spatele asigurat) nu poti sa cunosti problemele legate de circulatia in oras.
parerea mea este cam dura. cine castiga din afacerea semafoarelor? timisoara va deveni un pom de craciun pe tot parcursul anului. comisia de circulatie din cadrul primariei se pare ca isi face calculele din birou. cum spunea un predecesor, nu e greu sa stai in intersectie si sa-ti dai seama cum functioneaza intersectia. din pacate semaforizarea care urmeaza sa fie data in functiune nu ii ajuta pe soferi ci doar pe cei care castiga de pe urma acestei afaceri. acum cativa ani a ve nit o comisie din anglia sa ne dea sfaturi cu privire la semaforizare, noi am fost mai isteti si nu i-am bagat in seama. un exemplu prost gandit: de la podul michelangelo si pana la conti vor fi 6 semafoare, inadmisibil. si as mai putea continua cu abuzuri de genul asta. intr-adevar nu poate fi toata lumea multumita, dar cand prostia este mare atunci si mai multi vor fi nemultumiti. as putea continua dar deja mi-e greata, rusine, dintr-un oras cu renume voi va bateti joc de el.