‘Sa speram ca vor fi destule si pentru bolnavii din Timis’. Subprefectul Ovidiu Draganescu: Ajung in spitale medicamentele pentru pacientii cu forme severe de COVID

TIMISOARA. Criza de medicamente destinate bolnavilor cu forme severe de coronavirus va fi evitata. Cel putin deocamdata. O spune subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu.

Acesta anunta ca ajung in Romania cantitati insemnate de Remdesivir si Tocilizumab, odata cu activarea mecanismului de protectie civila al UE.

Singura veste importantă de azi este că ajung în spitale medicamentele pentru pacienții cu forme severe SARS-CoV 2.
Mâine (marti, n.r.), un număr de 24.160 de flacoane de Remdesivir vor fi distribuite în țară.
Ministerul Sănătății va încheia un contract cu firma producătoare pentru încă 139.296 flacoane Remdesivir care vor fi livrate, în tranșe, până la începutul lunii decembrie 2021.
Și Tocilizumab a fost adus recent în România: 2000 flacoane de 400 mg si 6434 de flacoane de 80 de mg. Deja s-au distribuit un număr 1620 flacoane de 400 mg și 5100 de flacoane de de 80 mg, iar astăzi vor fi livrate alte 259 flacoane de 400 mg și 848 flacoane de 80 mg.
Romania a cerut activarea Mecanismului de protecție civilă al UE pentru încă 12.700 de flacoane de Tocilizumab, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului.
Să sperăm că vor fi destule și pentru bolnavii din Timiș„, a transmis subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu.

In urma cu cateva zile, seful DSU Raed Arafat a anuntat ca cere ajutorul Uniunii Europene pentru completarea stocurilor de medicamente, dupa ce producatorul de Tocilizumab a precizat ca nu poate onora la timp comenzile pentru Romania.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cel puțin 10 politicieni din „guvernul meu” ar trebui să ajungă după gratii pentru lipsa medicamentelor anticovid. Dar și după evenimentele publice cu zeci de mii de persoane (inclusiv congresul peneleului). Lumea și-a pierdut încrederea în medici, de unde și mortalitatea extrem de ridicată (vezi și date oficiale la https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality). Insistența pe așa-zisa vaccinare a devenit extrem de dubioasă în contextul în care Ungaria are trei unități care produc medicamente anticovid, pentru fazele incipiente, iar România face acum apel la milă… pentru medicamente scumpe (?!?) pentru faze terminale. Din nefericire, mass-media românească a ajuns trompeta politicienilor atotștiutori, fără a da dreptul la expunerea și a altor opinii. Dacă abia acum s-a schimbat tabloul electric de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara (după 60 de ani), avem imaginea completă a situației.