Salariul minim pe economie ar putea creste de anul viitor, dar cu o conditie. Ce poate influenta decizia Guvernului?

O analiza pe care Guvernul o va face zilele urmatoare este cheia mult discutatei cresteri salariale de la
1050 la 1200 de lei.

Guvernul se teme de efectele negative pe care le-ar putea aduce cresterea salariului minim pe economie,
in sectorul privat. Sindicalistii au disucutat cu Executivul si au incercat sa ii convinga pe alesi ca masura
majorarii venitului minim nu ar aduce dezechilibre in sistem, ci din contra, ar avea un efect pozitiv asupra bugetului de stat.

Cu toate acestea, Guvernul vrea mai intai sa realizeze o analiza de impact asupra intreprinderilor mici si
mijlocii, pentru a vedea exact care ar fi urmarile unei astfel de modificari.

„Ceea ce nu doreste Guvernul Romaniei e sa ia aceste decizii sub presiune, rapid, pe repede inainte, fara a anliza riguros datele. Exista ramuri unde salariul minim poate fi un handicap, exista zone in tara unde cresterea salariului minim poate fi greu incorporata in sectorul privat”, a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, citat de stirileprotv.ro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu impactul asupra intreprinderilor mici si mijloci este problema , MARII investitori care ne considera in lumea a III-a ( nu cum ei nu ar avea si dreptate dupa ce se poate afla de la stirile de la ora 17 PRO TV si la sfanta Paraschiva , politicienii nostri cu inteligenta asemanatoare cu a unui trib izolat de vreme) ei sunt problema isi iau jucariile si pleca iar MAREATA economie nationala va ajunge ca in Botosani, Teleorman, Vaslui, Covasnsa ,Harghita