Saorma si kebabul au dus Romania pe locul trei in topul european al obezitatii

Nu avem suficient timp in pauza de masa si preferam o saorma in locul unei mese sanatoase. Iesim cu familia in oras si mergem sa mancam un kebab. Preparatele turcesti ne-au plasat in fruntea listei cu europeni obezi!

Preparatele turcesti ne-au invadat orasele si litoralul si ne-au cucerit cu saorma si kebab. „Cu iute, fara iute, aici sau la pachet”, cele doua mincaruri au intrat definitiv in masa de zi cu zi.

Printre mancarurile preferate si-au facut loc si hamburgerii, aripioarele picante si tot ce inseamna fast-food. Problema fast-food-ului este una mondiala, dar la noi a luat amploare in ultimii zece ani. Asa am ajuns pe locul trei in topul tarilor cu persoane obeze din Europa.

O saorma nu a omorat pe nimeni. Asa este. Dar o suta de saorme mancate intr-un an si fara pic de miscare ar putea sa-ti vina de hac. Cu o mie de calorii pe bucata, lipia cu pui este considerata cea mai consistenta mancare de tip fast-food.

Din pacate este si preferata romanilor, ceea ce o face teroristul numarul unu care atenteaza la silueta noastra. Pana si restaurantele fast-food americane s-au adaptat la nevoia orientala a romanilor si au introdus in meniu produse asemanatoare saormei.

Crocante, apetisante, picante si, obligatoriu, inecate in sos de usturoi. O portie medie de aripioare depaseste 800 de calorii. Daca adaugi si cartofi, un pahar de suc si un desert, obtii meniul caloric zilnic al unui halterofil.

Asa a ajuns Romania sa urce intr-un nefericit top european al obezitatii, direct pe locul trei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cand te mai apuci sa scri despre un subiect, DOCUMENTEAZATE. Carnea prajita cu foc lateral este una dintre cele mai sanatoase, chiar mai sanatoasa decat cea la cuptor. Cum se face ca tara pe care o „acuzi”, Turcia, nu face parte dintre tarile cu obezitate excesiva a populatiei ? Ce legatura este intre produsele de tip fast-food si inconstienta unora de asi comanda excesiv maionezele. Sunt un consumator de saorma, dar niciodata nu doresc cu sosuri, doar cu tazzichi, acela pe baza de iaurt. Acest produs nu contine E-uri si conservanti chimici nici cat intr-o felie de salam. Dar, dai sa mearga la stiri de 2 lei cum sunteti obisnuiti. Ardeiul iute este benefic organismului, dar in final este un produs de zece ori mai sanatos fara sosuri, adica maioneze, comparativ cu projelile pe baza de faina, adica acele RANTASURI, specific romanesti. Specialistilor, care este diferenta intre aripioarele picante si cele de la cuptor sau gratar pe care le facem acasa ? Ce zici ? Ai un raspuns ?