‘Saptamana mondiala a spatiului cosmic’, marcata la Timisoara prin activitati educationale pentru elevi si profesori deopotriva

TIMISOARA. Asociația ,,Inițiativă în Educație” propune marcarea evenimentului ,,Săptămâna Mondială a Spațiului” prin organizarea proiectului „Teach with space”, desfășurat în perioada 3-10 octombrie 2022. Evenimentele derulate au ca scop educarea oamenilor privind spațiul cosmic și semnificația descoperirilor cosmice. Acestea oferă șansa de a aprecia fenomenele uimitoare ale universului, de a trezi interesul și curiozitatea elevilor și de a conștientiza importanța științelor în viața noastră.

În data de 07 octombrie 2022 va fi organizată Conferința InternaționalăȘtiința în viața copiilor”. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 17:00-20:00, în clădirea INCUBOXX, și va aduce împreună peste 100 de cadre didactice, cercetători, studenți și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale.

Această conferință își propune promovarea științelor (științe spațiale, matematică, biologie, chimie etc.) și creșterea interesului în derularea de activități STEAM în rândul profesorilor și al elevilor, fiind o oportunitate unică de a descoperi oameni de știință pasionați, implicați și dornici să contribuie la integrarea disciplinelor de științe în școlile din România într-un mod practic, accesibil vârstelor și nevoilor elevilor.

Invitatul de onoare al evenimentului este domnul Gernot Groemer, director al Austrian Space Forum, doctor în astrobiologie și cercetător în domeniul explorării spațiului. Este coordonatorul programului prin care se face simulare pentru construirea primului costum spațial care va fi purtat de oameni pentru a putea ajunge pe Marte.

Printre invitații remarcabili ai evenimentului se numără:

Elisabeta Ana Naghi – consilier superior în cadrul Ministerului Educației;

Cristina Stancu – co-manager ESERO România;

Oana Romocea – fondator Romanian Science Festival;

Marius Lobază – profesor la Colegiul Național Bănățean și membru Aspire Teachers;

George Năzăreanu – biolog și artist vizual Karin’s Kids Academy.

Înscrierile la conferință se pot face completând formularul https://forms.gle/iXSm2wdppHcUtcK39 .

Organizatorii au pregătit pentru ziua de sâmbătă, 8 octombrie 2022, o mulțime de surprize pentru comunitatea locală din Timișoara. Vor avea loc ateliere educaționale pentru elevi, ateliere pentru cadrele didactice, seri de lectură și proiecții de filme și animații care abordează spațiul cosmic.

Atelierele și evenimentele din proiectul „Teach with Space” nu presupun o taxă de participare. Proiectul face parte din programul „Educația e cheia”, finanțat de Centrul de proiecte Timișoara prin Programul general de finanțare nerambursabilă pentru acțiuni, proiecte și programe pentru comunitate „Impuls în comunitate”.

Mai multe detalii despre programul proiectului şi despre speakerii invitaţi puteţi găsi pe site-ul www.inedu.ro și pe pagina de Facebook a asociației https://facebook.com/InitiativaInEducatie/

Parteneri:

Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Casa Corpului Didactic Timiș, Romanian Space Agency, Esero România, Romanian Science Festival, SpacedIN, Zentrul für Lehrerfortbildung, Deutsches Kulturzentrum Hermannstadt, Goethe Institut, Incuboxx, Asociația Elevilor Timiș, Aspire Teachers, Asociația Colț de Banat, Asociația Învățătorilor Bănățeni, Școala Babel, Fundația United Way, History madefun, Proiectul Merito, Clubul Rotary Opera, Fotografie Colorată, România Pozitivă, Timpress, Sparknews, Ora lui Robert

Invitaţi, vorbitori şi facilitatori:

Elisabeta Ana Naghi, Gernot Groemer, Cristina Stancu, Marius Lobază, Oana Romocea, Ovidiu Bădescu, George Năzăreanu, Bianca Boros, Dorina Lobonț, Vera Jupunschi, Robert Năstăsie, Adrian Dumitrescu,

Persoană de contact:

Andrada Mazilu
Coordonator proiect ,,Educația e cheia
[email protected]

Despre inEdu:

Misiunea ONG-ului Iniţiativă în Educaţie este de a susţine şi contribui la îmbunătăţirea mediului educaţional și a crea contexte de învățare și dezvoltare pentru a construi o lume mai bună.

Activitatea noastră este ghidată de următoarele valori: integritatea, colaborarea, bunătatea, evoluţia, responsabilitatea, contribuţia.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.