Sarbatoare mare la romani. Traditii si superstitii ce trebuie respectate in aceasta zi

Ziua de 25 martie nu este numai cea mai scurta zi din 2018, ci are si o alta semnificatie pentru poporul roman.

CITESTE SI: 11 raniti, intre care 3 copii. Ciocnire in lant pe o sosea din Timis 

Romanii sarbatoresc pe 25 martie Buna Vestire sau Blagovestenia, ziua in care Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil ca-l va naste pe Hristos.

Pe langa semnificatia religioasa, in ziua de Buna Vestire, in unele zone din tara, se credea ca in momentul in care o persoană auzea pentru prima oara cantecul cucului, omul trebuia sa numere de cate ori acesta canta. Astfel, omul afla cati ani mai are de trait.

Din punct de vedere religios, după fix noua luni de la aceasta sarbatoare, s-a nascut Mantuitorul Iisus Hristos si, tocmai din acest motiv, crestinii respecta aceasta sarbatoare cu sfintenie.

Atat Biserica Ortodoxa, cat si cea Catolica sustin ca Buna Vestire a avut loc la Nazaret. Singurul aspect care difera este locul exact, in care aceasta minune s-a intamplat.

CITESTE SI: Meci bun, rezultat prost. Ripensia Timisoara pierde duelul cu Targoviste  

Totusi, Buna Vestire este o sarbatoare destul de restrictiva, pentru credinciosi, acestia trebuind sa tina cont de cateva aspecte si sa le respecte cu strictete.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.