Sarbatoare mare pentru crestinii ortodocsi. Traditii la praznuirea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului.

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului este considerata a fi o zi magica. Praznuita in ficare an in 21 noiembrie, sarbatoarea este una asociata cu fel de fel de traditii.

In traditia populara, ziua de 21 noiembrie mai este cunoscuta si sub numele de Ovidenie si se spune ca este ziua in care se deschid cerurile, iar oamenii pot intelege graiul animalelor.

In popor, aceasta sarbatoare mai este asociata si cu simbolurilor luminii: lumanarea, focul sau soarele. Pentru reusita copiilor, o candela trebuie sa fie aprinsa, iar focul trebuie sa arda toata noaptea. Tot noaptea aceasta se spune ca se fac descantece si se leaga farmece, se afla ursita si se fac previziuni cu privire la vreme.

Ovidenia este ziua in care ologii au speranta ca s-ar putea vindeca. Conform traditiei, daca ziua Intrarii Maicii Domnului in Biserica este una innorata, peste an vor fi epidemii, iar daca ninge in 21 noiembrie, iarna va fi una lunga si grea.

Praznicul imparatesc al Intrarii in Biserica a Maicii Domnului este numit si Aducerea Maicii Domnului la Templu. Conform traditiei, Fecioara Maria a fost dusa de parintii sai, Ioachim si Ana, la templul evreiesc din Ierusalim pe cand era copila, la varsta de 3 ani, unde a trait si a slujit ca fecioara in templu pana la logodna ei cu Sfantul Iosif. Aici, la templu, Maria si-a petrecut intreaga copilarie, crescand in curatenie sufleteasca, rugandu-se neincetat si citind Scriptura impreuna cu alte fecioare, vaduve si preoti.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.