Sarbii din Banat, din nou in sarbatoare! Unde au loc petrecerile de Sfantul Sava? Iata programul evenimentelor!

TIMISOARA. Vreme de petrecere pentru sarbii din intreg Banatul! Acestia il sarbatoresc pe patronul lor spiritual – Sfantul Sava.

Intre 24 si 31 ianuarie, Uniunea Sarbilor din Romania organizeaza mai multe manifestari culturale prin care il omagiaza pe primul arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Sarbe, intemeietorul scolilor sarbesti, a statalitatii si a diplomatiei sarbe.

Cu acest prilej vor fi organizate 5 manifestari culturale de amploare in orasele: Arad si Moldova Veche (24 ianuarie), Resita (25 ianuarie), Timisoara (27 ianuarie) si Sannicolau Mare (31 ianuarie). Aceste manifestari vor aduce laolalta importanti artisti din tara, dar si din Serbia pentru a le oferi spectatorilor spectacole memorabile.

Programul festivitatilor pe localitati:
ARAD (24 ianuarie, Teatrul Clasic Ioan Slavici, ora 18:30)
La festivitatea dedicata Sfantului Sava de la Arad, care va avea loc in data de 24.01.2015 la Teatrul Clasic Ioan Slavici, cu incepe de la ora 18:30, vor participa: Ansamblul Suferini Batanja din Ungaria, Ansamblul Sveti Djodje din Stanciova, precum si scoala de Folclor Kolo Arad, Ansamblul Kolo Arad si Orchestra Kolo Arad. Pretul biletelor la spectacol este de 5 lei.

MOLDOVA VECHE (24 ianuarie, Caminul Cultural Moldova Veche, ora 18:00)
Sarbatoarea Sfantului Sava de la Moldova Veche va avea loc la Caminul Cultural, cu incepere de la ora 18:00 si va cuprinde in program: Ansamblul Dunav Svinita, Ansamblul Stenka Liubcova, Ansamblul Sveti Nikola Radimna, Ansamblul Soko Socol, Ansamblul din Belobresca si Ansamblul din Cusici. Intrarea la spectacol este libera.

RESITA (25 ianuarie, Casa de Cultura a Sindicatelor Resita, ora 17:00)
Festivitatea de la Resita prilejuita de sarbatorirea zilei Sfantului Sava va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor din Resita, cu incepere de la ora 17:00 si va cuprinde in program: Ansamblul AKUD Mladost Timisoara, Ansamblul Barzava Resita, Ansamblul Kruna Sanmartinul Sarbesc si Orchestra Fratii Milos. in cadrul spectacolului se va proiecta si filmul ”Sarbii din Romania”, autor: Raico Cornea.

TIMISOARA (27 ianuarie, Opera Romana, ora 19:00)
Sarbatoarea Sfantului Sava de la Timisoara va fi organizata marti, 27 ianuarie, la Opera Romana, cu incepere de la ora 19:00. La manifestare vor participa: Corul Bisericii Ortodoxe Sarbe din Timisoara, Elevii Liceului sarbesc Dositei Obradovici, Teatrul de Stat Sarbesc din Timisoara si Orchestra de Tamburasi Zlatna Suza din Dinias. Invitatii speciali ai serii vor fi membrii grupului Legende, una din cele mai cunoscute si apreciate formatii muzicale din Serbia. Dupa spectacol va avea loc traditionalul bal din foaierul Operei. Biletele se pot procura de la sediul Uniunii Sarbilor din Romania, str. Mangalia, nr.29. Mai multe informatii la numarul de telefon 0256 491 754.

SANNICOLAU MARE (31 ianuarie, Sala mare a Casei de Cultura, ora 18:00)
Sarbatoarea Sfantului Sava de la Sannicolau Mare va avea loc sambata, 31 ianuarie, in Sala mare a Casei de Cultura, cu incepere de la ora 18:00. La manifestare vor participa: Orchestra de Tamburasi Mladi Čanadski Tamburaši Cenad, Ansamblul Izvor din Saravale, Ansamblul Plavi Delja – Sanpetru Mare, Ansamblul Sava Ilin  Varias, Orchestra de Tamburasi Batini Bećari Sannicolau Mare si Ansamblul Sveti Sava Sannicolau Mare. Manifestarea va fi urmata de balul organizat de la restaurantul Malvina, cu incepere de la orele 21:00, unde vor canta Duško Belin, Alexandra Mandran, Liubomir Petrov si orchestra condusa de George Mandran. Mai multe informatii la numarul de telefon 0256 372 708.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. betzicii dreacu, ca sarbii astia numa la beutura si batai le umble capu si muirilii sarboici numa la pla lie gandu

    • jebem ti majcu jebem ti dupe unguran prost si cracanat ce esti. vez ca te stiu cini estem si vez tu pi dreacu. jasno?

  2. ‘Ungure invata întâi sa scri,si după comentează,fiecare cu traditii lui