Satul din Banat care s-a umplut de culoare cu ajutorul a 400 de voluntari. Foto

Aproximativ 400 de voluntari au participat, timp de 3 zile, la un adevarat maraton de fapte bune. Au reparat, au zugravit si au dat culoare caselor din satul Valeapai din judetul Caras-Severin.

CITESTE SI: Nebunia se dezlantuie in cateva zile la Timisoara. District 23, cel mai mare festival din vestul Romaniei, pe ultima suta de metri cu pregatirile

„Pentru noi ca organizatori a fost o editie destul de dificila, atat pentru ca a fost nevoie de multe reparatii, dar si pentru ca vremea a fost impredictibila, cu episoade de ploaie si furtuni, multi dintre voluntari s-au speriat de prognoze si nu au mai venit. În total, am reusit sa finalizam 26 de case, dintre care la una am refacut acoperisul”, a spus Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa in Banat.

In tot  satul Valeapai a fost o forfota de nedescris, timp de 3 zile, voluntarii au fost primiti din toate colturile tarii, de la Suceava, la Pitesti, Bucuresti si Valcea, pana la Cluj si Bistrita Nasaud, Resita si Timisoara. Ei au avut parte de mese traditionale, pentru ca la bucatarie s-a mobilizat o echipa mare din sat formata din localnici care au gatit pentru ei.
Voluntarii au fost gazduiti la sateni, dar si la cort, in zona castelului sau in zona morii.

In ultima seara, DJ Crazy Ciprianu a facut atmosfera pe platoul amenajat in centrul satului, la castel, cu muzica si jocuri de lumini.

Organizatorii si-au propus sa revina la Valeapai pentru finalizarea lucrarilor, reparatii si retusuri, dar si renovarea a inca 4 case. Evenimentul de voluntariat va avea loc in perioada 7-8 iulie 2023 iar inscrierile vor fi deschise la finalul lunii iunie.

Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a cincea editie si, an de an, are loc intr-un sat din Banat, alternativ din judetele Timis si Caras-Severin. Editiile precedente au avut loc la Farasesti (2022), Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociatiei Acasa in Banat este unic in tara si isi propune sa contribuie la revitalizarea satului romanesc si la punerea in valoare a arhitecturii tipice din zona Banatului.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Why?

  2. Ca sa se mire prostii!

  3. Cum le stii tu , prostii se mira si aia destepti rad de voi.