‘Scaneaza dracu’ prostiile astea. Nu afli nimic wow. Vara ne coacem de cald in hala asta, iarna dardaim de frig, geamurile sunt sparte’. Furiosi, producatorii din Iosefin fac misto de ‘digitalizarea’ societatii de Piete a Primariei Timisoara

TIMISOARA. Un anunt sforaitor de la Societatea de Piete a Primariei Timisoara, menit sa lase cu gurile cascate cititorii, a fost facut zilele acestea.

Societatea Piete S.A. Timisoara continuă procesul de modernizare si investeste si in digitalizare! Producatorii pot să afle la un click distanta ce spatii sunt disponibile inspre închiriere si timisorenii, clientii pot sa afle prin scanarea unui cod QR date despre producator.
Piața Iosefin este prima din oras in care acest proces de digitalizare a fost finalizat„, transmiteau printr-un comunicat reprezentantii societatii primariei.

Grija pe care le-o poarta timisorenilor care isi fac cumparaturile in Iosefin i-a indemnat pe cei de la Piete sa le ofere si niste explicatii legate de marea digitalizare.

Este foarte important pentru timișoreni să știe ce cumpără, totul să fie transparent, astfel că fiecare dintre standurile de expunere din Piața Iosefin are cod QR. Dacă este scanat, cumpărătorul poate să afle informații despre producătorul de la care vrea să achiziționeze produse, proveniența lor, suprafețele pe care le cultivă sau producție„, au mai precizat reprezentantii societatii.

In realitate, totul este doar o mare gogorita. O spun chiar producatorii din Iosefin, care mai fac si haz pe seama laudaroseniei celor de la Piete.

Codu’ asta QR e tot ce ne lipsea. Scaneaza dracu’ prostiile astea. Nu afli nimic wow. Ne coacem vara in hala asta in Iosefin, pentru ca nu dau drumul la aerul conditionat. Nici nu stim de-i stricata instalatia si n-o repara sau daca nu dau drumul ca sa nu cheltuie. Iarna dardaim de frig. Geamuri sparte, curatenia este praf… Bine ca avem… digitalizare„, spune pentru opiniatimisoarei.ro cu naduf unul dintre producatorii vechi din Iosefin.

N-are nicio valoare prostia cu codul QR. Ce este de fapt? O legatura intre taraba si baza lor de date, unde oricum noi avem depuse toate actele. Si ce vede omul, daca scaneaza? Nu afla nicio minunatie, nicio informatie bomba. Vad ceea ce avem noi declarat la Piete SA cand inchiriem. Or, asta pot vedea oricand, ca-s publice la Piete. Bine mersi, poate sa fie un producator care scrie in documente ca e producator de rosii, si poate el are doar doua randuri de rosii in gradina, si restul cartofi si ardei, iar rosiile, de fapt, le aduce din piata de gros. De asta va zic ca e asa… un moft codu’ asta. Altele-s problemele de rezolvat„, explica pentru opiniatimisoarei.ro un alt producator din Iosefin.

Mai bine ar reduce taxele la mesele pe care punem produsele. De cand a venit directorul asta nou, care habar n-are de meserie, ca nah, ii veterinar, si ne-a si zis ca el e un sustinator al supermarketurilor, ca el de acolo isi face cumparaturile, ca nu trece sa ia din piete, a crescut pretul. Platim o gramada de bani pentru o masuta care nu-i cu mult mai mare de 1 metru patrat, si suntem nevoiti si noi sa cerem mai mult de la client„, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro un alt producator din Iosefin.

Chiar daca sa vinzi in Piata Iosefin este o adevarata provocare pentru producatori, fara aer conditionat vara, fara caldura iarna, cu praful de doua degete peste tot si geamuri sparte lipite cu plasturi si bucati de sticla ce se pot prabusi in orice clipa, dupa cum se poate vedea in fotografiile de mai jos, facute sambata, directorul de la Piete SA se mandreste cu digitalizarea si promite extinderea ei in toate pietele din Timisoara pana de Pasti.

Am început un proces amplu de modernizare și digitalizare. Am investit în siguranța colaboratorilor, am schimbat rețele de supraveghere, am modernizat sistemul de iluminat, acum continuăm cu digitalizarea. În prima etapă se poate vedea disponibilitatea locurilor. Acest lucru aduce transparență și oferă încredere oricărei persoane interesate. În faza a doua a proiectului, se vor putea face și rezervări direct de pe site, cu plată online a standurilor de expunere”, transmite Mirel Pop, seful Piete SA.

Va reamintim, in Piata Iosefin chiria pe an pentru o taraba de putin peste 1 metru e de aproape 10.000 de lei. Ce mai conteaza bataia de joc la adresa producatorilor, bine ca au cod QR lipit pe taraba.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mizeria Timisoarei, in ultimii 10 ani majoritari au fost pnlisti la sefia pietelor. Da, da aia pe care-i pupati voi in dos pentru o coaja de paine.

  2. Știți vorba aia din popor? Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul, ei bine, este cea mai potrivita pentru a descrie conducerea piețelor…

  3. Si tie iti plac doar dosurile USR ?

  4. bisnitari

  5. Astea sunt rezultatele atata timp cat in asemenea functii sunt numiri pe criterii politice. Pana nu se va schimba abordarea, va fi din rau in mai rau. Romania, noapte buna.

  6. Unii critică piețarii că ar fi bișnițari , de parcă supermarketurile ar fi altceva ….Dar na , unora le place să halească PR-ul corporațiilor…..alea neprihănite…..care vor salvarea planetei ….🤮🤮🤮

  7. da bah asa e iar Fritz si oculata mondiala impotriva dacilor liberi .

  8. 100% toti sunt bisnitarii
    marfa este cumparata te miri de pe unde
    Stiu ce vorbesc sunt nscut crescut in Jozefin
    +familionu Marcel tiganu sunt la filaj pentru politie astia sunt jeturile din jozefin

  9. Bah,Samuel(chiar daca-i khazer)e prea stupid sa fie cu oculta,el e doar presuul,ar executa ce spune oculta,dar deocamdata il executa mafia politica de la noi,si bine o face,un partid de bulangii anti crestini trebuie alungat cu caini si cu furci de pe teriotirul oricarei natiuni normale la cap.

  10. Toate piețele sunt populate de gunoie de bișnițari !
    Am cumpărat în urma cu vreo doi ani din Girocului roșii spunea matracuca că sunt de Gotlop, avea si una tăiată iar când am ajuns acasă erau în interior coplect verzi!
    Si colac peste pupăză primăria cu consiliul de administrație format din usr-iști care nu pot deosebi morvovul de păstârnac îi obligă pe pețari să pună pe etichetă ,,PRODUS IN ROMÂNIA” iar pe adevărații producatori îi lasă să stea la o masă undeva la marginea pieței !
    Acum pentru orice om care gândește cât de cât, de ce să pui etichetă cu PRODUS în ROMÂNIA dacă piața este pentru producătorii români!
    Controlează băi băiatule piețarul ce produce acasă ca în Brașov și dacă nu gasesti ce vinde nu-l mai lași in piață !
    Voi vă imaginați ce au neterminații ăștia in cap ?!

  11. cateva observatii:
    -27 lei per zi nu e un pret enorm ptr o masa in piata Iosefin.
    -nu inteleg cu toti sunt producatori daca toata ziua stau in piata, cand mai sapa pamantul?
    -sunt 4 aprozare in jurul pietei, cu chirie mai mare si toate functioneaza bine, plus ca au preturi mai mici decat producatorii. asta e cam dubios. parerea mea.
    -e deranjant cum producatorii parcheaza in sensul giratoriu din dreptul pietei, cum la fel de deranjant e absenta politiei locale si jandarmeriei, sambata,
    -piata arata ca un bazar cu standuri dubioase langa standurile cu lactate.
    -in piata de legume din mehala preturile sunt mult mai mici (vinete cu 3 lei vs 6 lei in Iosefin

  12. Sa nu uitam de parcarea superba formata exclusive din cratere…si cand ploua devine mocirla

  13. #revolutiabuneiguvernari
    #greaumostenire
    #robuedevina
    #cinenuecuusrecurusii

  14. o sugi ma kkt bolnav ce esti