Schimbare importanta in aplicatia WhatsApp. Care este noua functie oferita utilizatorilor

g4media.ro

WhatsApp a lansat functia Communities, o facilitate speciala pentru grupurile mai mari de discutii, care era in teste inca de la inceputul acestui an.

CITESTE SI: Atentie, soferi! Restrictii de circulatie pe soseaua care leaga Timisoara de granita cu Serbia. Foto 

Conceputa pentru a ajuta organizatiile, cluburile, scolile si alte grupuri private sa comunice mai bine si sa ramana organizate, Communities aduce o serie de noi caracteristici, inclusiv control administrativ, suport pentru subgrupuri si grupuri de anunturi, apeluri vocale si video de 32 de persoane, partajare de fisiere mai mare, reactii emoji si sondaje.

Comunitatile în sine pot suporta grupuri de pana la 1.024 de utilizatori si ofera criptare end-to-end.

Unele dintre functii, cum ar fi reactiile emoji, partajarea de fisiere de mari dimensiuni (pana la 2GB) si posibilitatea ca administratorii sa stearga mesaje au ajuns deja pe platforma, scrie stiripesurse.ro.

Noua caracteristica ar putea initial sa fie comparata cu Facebook Groups, deoarece ambele suporta subgrupurile, partajarea fisierelor si multe altele. Dar, în timp ce grupurile Facebook sunt adesea folosite de straini deconectati care împartasesc un interes comun, comunitatile WhatsApp sunt menite sa fie folosite de membri care pot fi deja conectati în lumea reala.

Spre deosebire de Facebook, WhatsApp se bazeaza pe numere de telefon, ceea ce înseamna ca persoanele care se alatura acestor grupuri de discutii au deja o anumita familiaritate unele cu altele, deoarece este posibil sa fi facut schimb de numere de telefon sau cel putin sa-si fi împartasit numarul cu un administrator de grup. Cu toate acestea, numerele de telefon vor fi ascunse de întreaga comunitate si vor fi vizibile doar pentru administratori. De exemplu, este posibil ca un utilizator sa nu cunoasca personal fiecare parinte din echipa sportiva a copilului, dar probabil se simte confortabil sa interactioneze cu ei într-un grup privat care poate exista ca subgrup al întregii comunitati a scolii.

În plus, spre deosebire de grupurile Facebook care pot fi descoperite pe platforma, comunitatile WhatsApp sunt ascunse. Nu va fi disponibila o functie de cautare si descoperire – trebuie sa fiti invitat sa va alaturati.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.