Schimbare importanta in educatie. Elevii buni la invatatura pot promova doi ani de studii intr-un singur an scolar. Care sunt conditiile

Un nou ordin de ministru ce a fost deja publicat in Monitorul Oficial prevede ca eslevii cu rezultate bune la invatatura vor putea promova 2 ani intr-unul singur.

CITESTE SI: Radiala de Vest Timisoara, de nici 1 km, va costa aproape 30 de milioane de euro. Va lega strada Garii si Pasajul Solventul de viitoarea Centura Vest

Accelerarea promovarii se realizeaza prin parcurgerea a doi ani de studii intr-un singur an scolar de catre elevii care au rezultate scolare exceptionale si care au capacitatea fizica si intelectuala de a se adapta cerintelor parcurgerii acestui proces si integrarii lor intr-o clasa cu elevi de varsta mai mare. Parcurgerea a doi ani de studii intr-un singur an scolar se face pentru doi ani de studii consecutivi: anul in care este inscris elevul in urma promovarii, in regim obisnuit, (…) si anul urmator acestuia, pe care elevul il parcurge suplimentar, in acelasi timp cu anul curent”, prevede metodologia.

Potrivit acesteia, parcurgerea a doi ani de studii intr-un an scolar se poate realiza o singura data in fiecare dintre ciclurile de invatamant primar, gimnazial si liceal, scrie digi24.ro.

In invatamantul primar inscrierea in programul de parcurgere a doi ani de studii intr-un singur an scolar se poate realiza incepand cu nivelul de varsta specific clasei a III-a.

Elevii care se inscriu in programul de parcurgere a doi ani de studii intr-un an scolar trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii de selectie:

  • pentru cei care se inscriu pentru parcurgerea claselor a III-a si a IV-a – sa aiba, in anul scolar anterior anului curent, calificativul
  • „Foarte bine” la fiecare disciplina de studiu; sa aiba, in anul scolar anterior anului curent, calificativul „Foarte bine” la purtare
  • pentru cei care se inscriu in program la nivel gimnazial si liceal sa aiba media generala 10 la fiecare disciplina de studiu; sa aiba, in anul scolar anterior anului curent, media anuala 10 la purtare
  • pentru toti elevii care se inscriu in program sa promoveze un test interdisciplinar din curriculumul clasei anterioare clasei curente cu un punctaj de cel putin 80% din totalul punctajului acordat pe test.

Citeste mai multe: AICI

 

 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Da, condiții severe. În România eșuată, pas cu pas. Sistemul de tâmpire actual acordă câte 300 de medalii și câte 700 de diplome la orice olimpiadă sau orice concurs cu maxim 100 de participanți, ca să nu fie cineva frustrat, fie copil, profesor sau părinte.

    • Wanda89- cred că ți s-a urât cu binele. Prea mulți ani de pace, vacanțe, îmbuibare, diplome pentru ce ție ți se pare un nimic, etc ?
      Romania eșuată? Așa arată?
      Sper să nu fie nevoie de un duș rece cu război, sărăcie, foamete pentru trezire, Poate diplomele s-ar da mai cu merit atunci?

    • 1. Obiectivitate in aprecierea performantelor, eliminarea „parerilor/aprecierilor personle bazate pe principiul …. „dar sti cine este tata, mama, …. si similare (enumerabile)
      2. Extinderea catre invatamantul superior DAR NUMAI IN „UNIVERSITATI CLASATE” (international)
      3. Doctorale in paralel (partial) NUMAI CU REZULTATE PERSONALE EVIDENTIABILE, DE VALOARE si conducatori / colective de cercetare pe masura , recunoscute international (pe baza de indicatori internationali) si domenii de varf (nu bla , bla, … , gargara..)
      4. Integrare in programe de cercetare internationala (
      5. Plus alte detalii specifice
      Cati vor fi la nivel national? Nu stiu, dar testarea / evaluare trebuie sa fie de nivel

  2. Se numeste indoctrinare nu educatie.. scopul e urmatorul: copiii sa stie ca adevaru vine de la autoritati.. supunerea fata de autoritati trebuie sa fie absoluta.. gandirea si imaginatia se pedepsesc.. repetarea cuvant cu cuvant se rasplateste.. copiii trebuie invatati sa nu aiba niciun minut liber. sa aiba tot timpu planificat minut cu minut..