Schimbare radicala in programul de 1 Decembrie la Timisoara. Parada militara va fi dupa pranz. Si Targul de Craciun se deschide la alta ora decat de obicei. Ce alte surprize se pregatesc. Avem programul complet

TIMISOARA. Autoritatile au facut public programul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei, la Timisoara. Evenimentele vor incepe la ora 8.30 si se vor incheia in miez de noapte.

CITESTE SI: Braconieri saltati din asternuturi de mascati, in Timis. Politistii au gasit arme, munitie, dar si droguri. Foto si video 

De la ora 8.30, va avea loc un ceremonial militar la Cimitirul Eroilor din Timisoara, apoi la monumentul comemorativ consacrat colonelului Virgil Economu si la Cimitirul din Calea Sagului.

La ora 12.00, in Holul Palatului Administrativ va avea loc dezvelirea busturilor reprezentandu-i pe Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza si Regele Ferdinand I, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

De la ora 13.30 va avea loc intampinarea oficialitatilor, apoi serviciul religios. alocutiuni ale oficialitatilor si un moment artistic.

CITESTE SI: Platim cele mai mari impozite pe salarii din estul Europei. Tu stii cat iti ia statul din leafa in fiecare luna? 

Abia de la ora 14.05 va avea loc parada militara. Vor defila reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale (MAPN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului Roman de Informatii (SRI), Penitenciarului Timisoara, Directiei Politiei Locale a Municipiului Timisoara.

Parada militara va avea loc pe Bulevardul Take Ionescu, in fata sediului Inspectoratului de Politie Judetean Timis.

Apoi, de la ora 15.00, tramvaiul tras de Cai, Fanfara „Big Band”, Tramvaiul Istoric „Gemenele” si Tramvaiul Turistic „TramTur” pornesc in calatorie spre Statia „Catedrala Mitropolitana”. Plecarea se face de pe Podul Traian.

De la ora 15.30, pe scena din Piata Victoriei va avea loc un spectacol folcloric sustinut de Ansamblurile “Ghiocelul”din Giroc, „Doina Timisului” al Casei de Cultura a Studentilor din Timisoara,”Semenicul” din Resita,”Timisul” si solistii invitati: Mariana Deac, Ramona Vita, Mihaela Petrovici, Silvana Raciu, Petrica Miulescu Irimica, Ilie Medrea, Dumitru Stoicanescu, Titian Puichita, Mariana Zota, Anca Pantaru, Ioan Surdu.

La ora 18.30 va avea loc retragerea militarilor cu torte pe traseul Traseu: Monument Virgil Economu (Piata Petru Maior) – Calea Lugojului – Bulevardul Take Ionescu – Bastionul Theresia – Piata Unirii – Piata Libertatii – Piata Victoriei.

Targul de Craciun se deschide dupa retagerea cu torte.

La ora 19.40, cand se va incheia retragerea cu torte va incepe ceremonia de deschidere a Targului de Craciun, respectiv a iluminatului festiv.

De la ora 20.00 vor incepe concertele pe scena din Piata Operei, sustinute de Stefan Banica jr., Bosquito si Alexandra Stan. Aproape de miezul noptii va avea loc si un spectaculos foc de artificii.

Citeste AICI intregul program, pe ore!

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce unire ?…trupele romane au intrat in Timisoara in 3 august 1919 !!!…mai bine stateau acasa , vrem sa vedem si steagul Banatului prin oras .

    • Fac ceva pe steagul tau de banatustanez tiganizat si bozgorizat ce esti! Cauta-l in Mongolia vecina, poate-l gasesti acolo, sau dispari acolo cu tot cu steagul tau…

      • Steagul lui Carpaci…nu te bag in seama , toti stiu ca traiesti cu ma-ta , oare nu ai rusine ?

    • Timisoara a fost un oras civilizat atunci cand a fost populat de austrieci,germani,.Cand au pus mana pe ea romanii au distruso, Timisoara pana in anii 1918 a primit distinctia de mica Viena,pentru ca asa arata. Acum plin de tigani, tarani, olteni ,moldoveni si hoti.

      • Ce „distinctia” lui Peste Prajit, mai prapaditule?! Ia, spune, taranoi asiatic, de unde vine „distictia” aia? Nu exista asa ceva, asa le placea sa creada taranoilor austro-bozgo de atunci (prosti si fuduli, asa cum au i-au mostenit si urmasii lor) – ei nu aveau canalizare in Timisoara (a fost realizata abia in 1912), dar credeau ca targul lor prapadit este centrul Europei. Stii cum i se spune in Vechiul Regat targusorului vostru? I se spune Tiganisoara. Si, pe drept cuvant, asa e!
        Si Bucurestiul i se mai spunea si „Micul Paris” inainte de razboi, asa il numeau strainii veniti din Occident (francezi, britanici…), dar nu exista vreo „distinctie” oficiala in acest sens. Tot niste parliti frustrati, prosti si fuduli ati ramas voi, corciturile pe care istoria le-a trimis la pubela in 1918…

  2. Toate bune si frumoase, dar nu se poate renunta la artificii? Deja sunt satula de ele, cresc caini si nu ii mai pot vedea paralizati de frica din cauza zgomotului. In fiecare sfarsit de saptamana avem motive de artificii. In schimb nu se poate circula in oras, traficul este sufocat, dar nu facem nimic. O tinem tot in festivaluri si spectacole de prost gust.

  3. Prost aleasa aceasta zi nationala, vreme de tinut cainele in casa, multumim tov. Iliescu! Diverse natiuni mari au date mai prietenoase, in mai, iunie, iulie, pana si nemtii au „ziua unitatii nationale” in 3 octombrie, oricum eclipsata de Oktoberfest, care incepe in septembrie

  4. Va certați degeaba,Poporul roman neaos nu are prea multe de a face cu dezvoltarea/modernizarea oraselor,nici la Bucuresti si cu atat mai mult nici la Timisoara.Asa cum veneau gugulanii cu mere la Cimisoara la Iosefin asa veneau oltenii cu cobilita la Bucuresti,cu zarzavaturi.Asa ca lasati-o…