TIMISOARA. Veste neasteptata de pe piata imobiliara la Timisoara. A devenit orasul cu cele mai accesibile chirii, in vreme ce Bucurestiul si Clujul concureaza pentru pozitia de cel mai scump oras pe piata chiriilor.
CITESTE SI: Unul cu 215 km/h, iar altul cu 202 km/h ‘zburau’ pe Autostrada Vestului doi soferi din Timisoara
Astfel, cele mai accesibile apartamente de inchiriat pot fi gasite in Timisoara, diferenta dintre chiriile solicitate in Timisoara si Cluj-Napoca sau Bucuresti, se apropie de 30% in cazul garsonierelor si depaseste 20% in cazul apartamentelor cu 2 si 3 camere.
Potrivit datelor colectate de Imobiliare.ro, in marile orase ale tarii chiriile medii lunare se situeaza intre 220 de euro si 300 de euro pentru o garsoniera, intre 350 de euro si 450 de euro pentru un apartament cu doua camere si intre 400 de euro si 600 de euro pentru unul cu trei camere.
Comparatia ia in calcul preturile medii solicitate de proprietari in luna martie 2023. Fata de perioada similara a anului anterior, diferentele ajung pana la 21% in cazul garsonierelor din Constanta.
La Timisoara, bugetul mediu necesar pentru inchirierea unui apartament este de 220 de euro pe luna pentru o garsoniera, 350 de euro pe luna pentru doua camere si 400 de euro pe luna pentru trei camere. Cea mai semnificativa evolutie anuala a pretului a fost consemnata la apartamentele cu doua camere, unde acestea au crscut cu 9.8%.
Pareri
💉🎈💥😢
🤣
Angajatorii de la Ikea stiu treaba asta !? …bine ca arunca banii pe reclame in loc sa ii dea la amaratii de muncitori !! de ce nu se gandesc ei sa cheltuie cat mai putin si in alte tari ceva mai civilizate !? ca mobila are acelasi pret ..poate chiar mai ieftina pe dincolo.!!
Cei mai castigati sunt cei care inchiriaza la ucrainieni , 1.500 ron / persoana adica 300 de euro pt o persoana nu pt un apartament .
Eu dau cu trazashi la suta in plus daca garsoniera are si o bombardiera sa mancam seminte impreuna cand gioaca fotbal gusterii!
Seminte de florea soarelui ca alea de dovleac sunt rasiste!
Haaaaai Rapiduuuuuuuuuuuu
Este surpriza pentru toți analfabeții functionali, adică cei care știu sa citească, dar u înțeleg nimic din ceea ce au citit. Concret, in urma recensământului din 2021 terminat ? în 2022 s- a constatat fără dubii căci cu tot afluxul de locuitori din MH, GJ, CS și HD atat populația județului Timiș cat și populația municipiului Timișoara a scăzut fata de recensământul din 2011. Asta, in timp ce s-au construit multe locuințe, nu numai în localitățile limitrofe orașului Timișoara, unde, dealtfel, a crescut numărul locuitorilor, ci și în Timișoara unde a scăzut acest număr. In cel mult doi ani o sa scadă prețul chriilor, dar și a apartamentelor și mai mult.
Sau varianta a doua bănățenii sint mai inimoși. Nu o sa rămână Timișoara fără populație.
Nu este asa în București, sunt Mai mici chiriile, curelele prezentate sunt pentru zonele centrale, adică pentru 20% din Bucuresti
Pe scurt: o firma de imobiliare a platit un articol care sa impulsioneze cresterea pretulu la chirii. E foame mare si contra curentului. In plus Timisoara nu ofera aceleasi oportunitati si salarii ca orasele din comparatie. Mai usor cu publicitatea pe scari ca scartaie.. si nici nu e marcata ca atare. Treci zilnic pe langa cladiri in constructie.. bancile nu mai dau credite iar ratele sunt peste chirii. Dar incercati sa ii ajutati pe cei care s-au bagat la credite care ‘se platesc singure din chirie’