TIMISOARA. La 6 ani de la momentul inaugurarii reabilitarii celui mai cautat parc din Timisoara se ia decizia unor schimbari.
CITESTE SI: Rasar fantani ornamentale in 5 zone mari din Timisoara. Unde vor fi construite
Chiar de Ziua Copilului, la 1 Iunie 2012, administratia de atunci, in plina campanie electorala, dezvaluia noua fata a Parcului Copiilor ce fusese reabilitat dupa ani intregi in care ramasese in uitare.
La 6 ani de la acel moment, primarul Nicolae Robu anunta noi schimbari in parc.
„Va fi lansata licitatia pentru servicii de proiectare si asistenta tehnica. Le-am cerut colegilor sa vina cu idei de dezvoltare. Este suficient spatiu sa mai cream si alte locuri de joaca pentru copii. Inca e departe de ceea ce ar trebui sa fie„, a explicat primarul Nicolae Robu.
Edilul sustine ca ar putea fi amenajate noi jocuri si jucarii, iar acum astepata propunerile subalternilor.
A disparut gardul viu de la Parcul Padurice
Dupa ce a declarat razboi gardurilor care imprejmuiesc unele parcuri si le-a si daramat pe cele de la Parcul Copiilor, respectiv de la Parcul Justitiei, edilul a mai indepartat unul. De astadata insa nu de sarma, ci unul viu. Este vorba de cel de la Parcul Padurice din zona Soarelui.
„Am continuat politica de desfiintare a gardurilor. S-a desfiintat gardul viu de la Parcul Padurice. Era pacat sa treci pe strada Prezan (fosta Lidia) si sa nu vezi minunatia de trandafiri si alte flori. Am fost acolo si era plin de lume si se vedea super, in toata splendoarea sa, acest parc„, a explicat primarul Nicolae Robu.
Urmatorul parc ce va ramane fara garduri este cel de la Piata Crucii, scuar ce va intra si el in reabilitare.
„Se deruleaza inca o licitatie pentru modernizare scuarului Piata Crucii. In zona am vazut ca e atata de frumos si are gard spre liniile de tramvai. Mie imi repugna gardurile. Cat de frumos arata Parcul Copiilor, Parcul Justitiei. In cele mai multe locuri gardul viu arata jalnic, cu discontinuitati, cu denivelari, acolo vom interveni si vom desfiinta„, a precizat edilul sef.
Cat priveste parcurile aflate deja in santier de luni bune, Nicolae Robu da asigurari ca acestea sunt in linie dreapta.
„Se fac lucrari de finizare la lacul japonez de la Parcul Alpinet, se reabiliteaza stancaria, se lucreaza la pergole, la alei , s-au facut probele la sistemul de irigatii cu aspersoare, se monteaza mobilier urban. La Central, se fac lucrari in continuare, mai este mult de lucru, s-a pus tartanul la locul de joaca de la intrarea Doinei si se fac lucrari de reabilitare si intretinere curenta la celalalte locuri de joaca„, a spus Nicolae Robu.
La Parcul Alpinet, lucrarile au inceput la jumatatea lui 2017 si suma la care s-a adjudecat lucrarea este de 1,122.000 de lei, fara TVA. Durata lucrarilor trebuia sa fie 6 luni.
In Parcul Scudier (Central), lucrarile au inceput la jumatatea anului 2017 si peste iarna au fost oprite. In parc vor fi puse nu mai putin de 86 de specii de arbori si arbusti, dar si 1552 de exemplare de plante perene din 25 de specii, de diferite culori.La intrarea dinspre Catedrala Mitropolitana urmeaza sa fie pozitionate coloane de marmura, dar va fi inscriptionat si numele parcului. De altfel, toate intrarile in parc urmeaza sa fie refacute si rearanjate si va fi amenajat si un foisor de muzica. In parcul Central vor fi instalate opt pergole noi, de cinci feluri diferite, fiind inlocuite cele existente acum. De asemenea, vor fi instalate patru gradene verzi, doua rastelui pentru biciclete, 68 de cosuri de gunoi si jardiniere cu flori. Conform planului primariei, labirintul in forma de frunza de ginkobiloba va fi pozitionat in apropierea intrarii dinspre Splaiul Nicolae Titulescu. In aceeasi zona, in apropierea trotuarului, vor fi plantati mai multi arbori si arbusti.
Durata lucrarilor din Parcul Central este de 12 luni. Valoarea contractului de executie este de 6.500.000 lei, la care se adauga TVA
Pareri
Dar „minunatiile”de parcuri numite Central si Alpinet, scormonite si abandonate in prezent, cand le veti termina?!
Vreodata sau niciodata, ca la dvs termenele n u exista!
Este magnifica intr-adevar aceasta afacere cu amenajatul de parcuri. La Parcul Central, daca faci un mic calcul, s-au chetuit zilnic pe parcursul unui an, 4192€. Niciodata nu am vazut mai mult de 5 muncitori care, nu pot spune ca lucrau, erau doar prezenti pe santier. In cele 6 luni de iarna, normal, nici tipenie de om. Si totisi, pe ce s-au cheltuit acesti bani, nu se intreaba chiar nimeni?
Poate de data asta se pune si un trenulet pe sine, cum au toate parcurile similare! Poate si un bumper cars si alte instalatii moderne nu de secol XIX