Schimbarile climatice in prim plan la conferinta Aquademica de la Timisoara

TIMISOARA. Experti din intreaga Europa, cercetatori sau academicieni se reunesc la Timisoara la jumatatea lunii octombrie pentru a discuta schimbarile climatice de pe planeta, dar si alte probleme din domeniul managementului apei.

Fundatia Aquademica organizeaza in perioada 11-12 octombrie, la Timisoara, conferinta „Managementul apei in contextul schimbarilor climatice. Experiente internationale”. Conferinta Aquademica, in prezent la a saptea editie, se adreseaza prin tematica abordata, specialistilor din domeniile apei si mediului.

Manifestarea va avea loc anul acesta la Biblioteca Universitatii Politehnica si va reuni practicieni, cercetatori, studenti si academicieni, factori de decizie si finantatori, din mai multe tari europene. Subiectele prezentate abordeaza provocarile aduse de schimbarile climatice managementului din sectorul apei. Tehnologii de ultima ora, directii si tendinte din zona strategiilor de dezvoltare ale companiilor romanesti de apa, precum si prognoza performantelor financiare sunt cateva din subiectele de pe agenda evenimentului.

Un loc aparte in program il ocupa dezbaterile legate de standardizarea activitatilor specifice sectorului. Din acest punct de vedere, un pas mare a fost facut deja de Asociatia Romana a Apei, prin parteneriatul incheiat cu Asociatia Germana a Apei Uzate (DWA), nume de top in elaborarea de standarde in domeniu. De experienta germana si, in particular, de experienta DWA in standardizarea domeniului apei vor beneficia participantii la Conferinta Aquademica 2018, gratie prezentei domnului Johannes Lohaus, director general al DWA si secretar general al Asociatiei Europene a Apei, lector principal al evenimentului.

Organizatorii conferintei sunt: Fundatia Aquademica, Aquatim SA, Asociatia Romana a Apei si Universitatea Politehnica din Timisoara. Detalii despre eveniment se gasesc pe site-ul dedicat: www.conferintaaquademica.ro.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.