„Sclavia inca exista!” Ampla actiune de prevenire in Gara de Nord din Timisoara

TIMISOARA. Multi dintre cei cazuti victime traficului de persoane au fost racolati din Gara de Nord din Timisoara: femei tinere, oameni sarmani sau copii. Au ajuns apoi adevarati sclavi ai gruparilor de proxeneti sau ai mafiei cersetoriei in Romania sau peste granita.

De aceea, marcarea Zilei Europene de Lupta Impotriva Traficului de Persoane a inceput tocmai la principala poarta feroviara a Timisoarei.

400 de fly-ere au fost distribuite oamenilor la Gara de Nord din Timisoara, in 10 octombrie, intr-o ampla actiune de prevenire care face parte dintr-un proiect derulat sub sloganul „Sclavia inca exista!” de catre Organizatia Salvati Copiii, filiala Timis, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis.  Partenerii proiectului sunt: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timisoara si Societatea pentru Copii si Parinti – SCOP Timisoara.

Potrivit statisticilor,  din zona Garii de Nord Timisoara au fost racolate o parte dintre victimele traficului de persoane aflate in evidenta ANITP si este un loc des frecventat de catre persoane fara adapost sau cu un nivel de trai si de educatie scazute.
Totodata, au fost lipite afise informative la intrarea spre peron  iar populatia a fost informata direct de catre voluntari cu privire la riscurile fenomenului traficului de persoane si catre cine se pot adresa in situatii de risc.

Tot in cadrul acestui proiect a avut loc o intalnire de lucru intre specialistii in domeniu si se vor derula mai multe sesiuni de informare in randul categoriilor vulnerabile: copiii strazii, parinti aflati in dificultate, persoane cu deficiente.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pasarica, imi poti explica si mie pe româneste ce sunt „fly-ere” ele?