Sclavie moderna, cu romani, in Marea Britanie. Sunt tratati ca vitele!

Numarul persoanelor aduse si vandute in Marea Britanie de retelele de trafic de persoane pentru a fi puse la munca fortata a crescut cu o cincime in ultimul an. Cele mai multe persoane traficate provin din Romania si Polonia si sunt vandute si cu 200 de lire sterline.

Mii de persoane sunt tratate „ca vitele” de retelele de traficanti care le tatueaza si le forteaza sa munceasca pentru sume infime, scrie The Daily Mail.

Numarul victimelor aduse in marea Britanie este in crestere, in conditiile in care traficantii observa cat de profitabila este exploatarea persoanelor sarmane. Oamenii sunt fortati sa se prostitueze, sa lucreze in fabricile de droguri, la spalatorii de masini si in operatiuni false de strangere de fonduri din usa in usa pentru activitati caritabile.

Victimele sunt cumparate si vandute pentru 200 de lire sterline si puse la munca sub amenintarea violentei. Multi dintre cei exploatati sunt copii din Europa de Est, adusi in tara pentru a cersi, in vreme ce traficantii lor le incaseaza alocatiile generoase acordate in aceasta tara pentru copii.

Adultii sunt pacaliti sa vina aici sa munceasca, prin site-uri de recrutare sau de intalniri romantice. Cand sosesc, sunt fortati sa munceasca. Sunt si din ce in ce mai multe victime dintre britanici, arata sursa citata.

Liam Vernon, de la National Crime Agency (NCA), spune ca „este o infractiune insidioasa si complexa. Victimele sunt fortate sa munceasca in case private, ferme, industriile constructiilor si producatoare. In multe cazuri sunt folosite amenintarile si violentele”.

Oficialul spune ca traficantii isi tatueaza victimele cu numere si simboluri, pentru a-si marca „proprietatea”.

Potrivit estimarilor, 2.744 de persoane au fost traficate anul trecut, comparativ cu 2.255 in 2012. O cincime din acestea sunt copii, majoritatea din Slovacia.

Victimele provin din 86 de tari, dar majoritatea sunt din Romania si Polonia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.