‘Scoala de antreprenori’ la UPT, pentru elevi, studenti si profesori

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara este benefiar, alaturi de Asociatia Danke, al unui proiect in valoare de aproape 8 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, ce vizeaza cresterea participarii si a nivelului de educatie pentru elevi, studenti si cadre didactice, in special pentru grupurile vulnerabile, prin asigurarea de sprijin financiar elevilor si studentilor, cresterea atractivitatii ofertei educationale si imbunatatirea competentelor cadrelor didactice.

Lansarea proiectului AVEA (Asigura-ti Viitorul prin Educatie si Antreprenoriat), proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, va avea loc vineri, 27 septembrie 2019, incepand cu ora 12:00, in amfiteatrul K2 de la Centrul de Conferinte al Universitatii Politehnica Timisoara.

Dintre obiectivele proiectului, care se va derula in perioada 2019-2021, mentionam participarea a 450 de studenti la activitati de informare-consiliere in vederea cresterii participarii si a nivelului de educatie, in special pentru grupurile defavorizate, urmarindu-se in mod special diminuarea numarului de studenti care au dificultati legate de integrarea in mediul academic, respectiv de insertie pe piata muncii dupa finalizarea studiilor.

Totodata proiectul propune informarea si consilierea unui numar de 300 de elevi din judetele regiunii Vest in vederea cresterii ratei de absolvire a studiilor secundare si orientarea acestora spre continuarea studiilor la nivel tertiar.

De asemenea, proiectul propune cuprinderea a 75 de cadre didactice in cadrul unui program postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua in vederea dezvoltarii de competente in domeniul antreprenoriatului inovativ derulat in cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

Principalele rezultate asteptate ale proiectului sunt:
– 300 de elevi informati si consiliati in vederea accesarii studiilor tertiare
– 100 de elevi pregatiti pentru imbunatatirea rezultatelor la bacalaureat
– 450 de studenti beneficiari de activitati de informare si consiliere profesionala pentru o integrare mai facila pe piata muncii
– 338 de studenti beneficari de sprijin financiar pentru finalizarea studiilor de licenta
– 75 de cadre didactice beneficare de formare inovativa pentru dezvoltarea competentelor didactice
– elaborarea si integrarea in planul de invatamant al beneficiarului a 4 noi oferte educationale corelate cu necesitatile actuale ale pietei muncii.

Valoarea totala a proiectului este de 7.858.769,70 lei din care valoarea nerambursabila 7.737.672,06 lei.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.