Scoala de vara nonformala pentru copiii de la sate. Studentii-arhitecti de la Universitatea Politehnica Timisoara ii invata pe micuti sa exploreze lumea in care traiesc

TIMISOARA. Facultatea de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Politehnica Timisoara este, in acest an, partenera Asociatiei Alternativ Ed, care a demarat in 2013 un proiect inedit in satele din judetul Timis.

Frumoasa poveste scrisa in ultimii 5 ani in satele timisene continua si in acest an cu „scoala de vara nonformala” care a inceput in Petroasa Mare (in 2013 si 2014), iar ulterior s-a extins si in Criciova, Jdioara si Ciresu (in 2016 si 2017). In aceasta vara, inimosii voluntari vor merge la Balint, Bodo, Criciova, Jdioara si Ciresu. In cele 5 sate vor fi organizate ateliere multidisciplinare, care ii vor ajuta pe cei 150 – 200 de copii sa exploreze lumea care ii inconjoara, pornind de la propria identitate, pana la comunitatea din care fac parte si chiar mai departe.

In baza experientei de pana acum si special creata pentru comunitatile dezavantajate, scoala de vara, care se va derula intre 30 iulie – 4 august 2018, pune bazele unui nou model de invatare ce invita la explorare, investigare si socializare. Atelierele multidisciplinare -arhitectura, pictura, dans, creatie, activitati sportive, jocuri creative si vizionare de filme in aer liber- vor permite conectarea informatiilor nou descoperite cu mediul inconjurator, cu ajutorul educatiei non-formale, prin arta si joc.

Facultatea de Arhitectura a Universitatii Politehnica Timisoara va participa la scoala de vara cu 8 studenti, coordonati de lect.dr.arh. Cristina Povian. Acestia, alaturi de cadrele didactice din localitatile mentionate vor proiecta, in scolile generale, filmulete in care le arata copiilor ce inseamna arhitectura, vor explora, prin jocuri interactive, forme geometrice si vor construi casute din carton pe care, alaturi de micutii elevi, le vor picta.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.