TIMISOARA. De aproape trei ani locuitorii de pe Calea Lipovei asteapta ca unul dintre terenurile virane din zona sa se transforme intr-un parc. In anul 2013, primarul Nicolae Robu le promitea acestora ca pe strada Holdelor, colt cu fosta Borzesti, chiar vizavi de Piata Noua, se va construi un loc de vis, un parc atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.
Mai mult decat atat, un student la Horticultura care locuieste in zona si-a facut lucrarea de licenta avand ca tema tocmai acel teren si cum poate fi acesta valorificat. O parte dintre ideile studentului respectiv au fost prezentate in 2013 de Nicolae Robu ca fiind una dintre posibilele variante pentru acea zona.
Numai ca, dupa ce a anuntat maretele intentii, Nicolae Robu si-a dat seama ca terenul respectiv nu apartine primariei si ca la mijloc este vorba de o bucata de teren privat.
Acum, dupa aproape trei ani si in prag de campanie electorala, edilul spune ca a ajuns la o intelegere cu proprietarul si ca s-a reusit evitarea unui demers in instantele de judecata.
„Vom amenaja un parc in Lipovei. Vedem in oras, mai ales in Lipovei, terenuri virane. Acele terenuri nu sunt ale primariei. Cand vedem terenuri lasate de izbeliste va rog sa fiti convinsi ca sunt ale statului roman, deci nu ale primariei, fie sunt terenuri private. Am vrut sa facem o amenajare de parc in Lipovei. Terenul nu este al primariei si nu am reusit sa il aducem in patrimoniul primariei. Acum suntem in combinatie cu un privat, suntem in stadiu de dezmembrare. Se va finaliza aceasta operatie, vom ajunge sa fim intabulati pe o parcela clar stabilita acolo si atunci vom demara proiectul. Va fi un parc superb cu locuri de joaca„, a declarat primarul.
Primaria Timisoara are o suprafata de aproximativ 5.000 de metri patrati in acel loc unde se doreste construirea unui parc, insa restul de teren este privat. Mai mult decat atat, la marginea terenului respectiv, in spatele unui bloc sunt si mai multe garaje.
CITESTE SI: Un nou parc cu loc de joaca va fi amenajat in Timisoara, pe Calea Lipovei
Pareri
Dl primar mai are nevoie de 2 mandate ca sa realizeze aceasta noua (veche) promisiune. Tot ceea ce vad in acest oras sunt studii de fezabilitate, proiecte pe hartie si cel mai important promisiuni nerealizate.
Vom avea si noi un primar competent de la toamna?
Hm, cam tot ce urmeaza a se construi prin orasu’ asta, vezi doamne, e ca in filme!!! E vreo obsesie a cuiva? E atat de spactaculos sa amenajezi un parc?
combinatia cu privatu’ este de rasu plansu !
pai el deabia asteapta sa faca un gheseft cu primaria…
atata doar ca pretul la intravilan s-a prabusit fata de 2008…
mai era si solutia de expropriere pentru utilitate publica.
daca primaria are 5000 mp in proprietate cat sa aiba privatul acolo? cativa zeci de mp, sute?
ar fi interesant si la cat se ridica proiectul?
ps: daca s-ar face un pic de voluntariat cred ca doar cateva mii de lei ar costa, materialele…
BULLSHIT
acum ca se apropie alegerile iarasi incepe cu minciunile
Milioane de euroi in nenumarate parcuri, in timp ce la Cluj sunt sali de sport si stadoane la nivel european.
Ca sa nu mai vorbim de scoli renovate in batjocura, spitale la care nu mai rad in soare nici macar macarale…
Pai, daca circuitul spagii la parcuri merge si e considerat sigur, de ce sa nu continue?
Mai ales ca DNA ii lasa in pace.
daca primaria are DEJA 5000 mp, de ce a stat cu ochii in soare 3 ani? 5000 mp e arhisuficient pt un parc, nu i-a impiedicat nimic sa faca un parc, astea sunt doar scuze ca sa-si acopere incompetenta. Nici n-as face vreo „combinatie” cu privatul ca sa fac parcul. Oare cate milioane o sa primeasca ala?
banii pt sala de sport si stadionul din Cluj sunt din buzunarele noastre, in timp ce Basescu-Boc taiau salarii si inchideau spitale, la Cluj se pompau bani de la buget pt. acele obiective, asa ca mai lasa-ne cu Clujul.
@pt. petre
Tu ramai cu parcurile de milioane de euro si viseaza la metrou.
Cum il cheama pe studentul proiectant?
In fratelia era un teren al primariei pe care fostul primar incerca sa faca un parc. Dar tot era in consiliu, blocaj similar celui cu parcul copiilor. Dupa plecarea lui Ciuhandu, tot spatiul a fost parcelat si si-au construit cateva zeci de vile cu 2-3 etaje. Cica parcele sau dat pe considerente sociale. Asa ca intre rude. Varu, nepotu, fiul fratelui directorul de la administrativ.