Se cauta constructor pentru modernizarea Pasajului Slavici – Polona din Timisoara. Vor fi refacute si liniile de tramvai 3 din zona. Licitatie de aproape 17 milioane de euro

TIMISOARA. La aproape 3 ani si jumatate de cand a pornit intocmirea documentatiei pentru reabilitarea pasajului peste calea ferata aflat in apropierea Fabricii de Zahar si a parcului industrial din cartierul Freidorf,

CITESTE SI: Au fost asfaltate toate pasajele pe Centura Sud Timisoara. Se fac ultimele interventii si se traseaza marcajele inainte de inaugurare. Video

Primaria Timisoara lanseaza, in sfarsit, si licitatia pentru gasirea unui constructor.

Pentru reluarea circulatiei tramvaiului 3, intr-un viitor incert, vor fi refacute si liniile de pe pasajul de la Polona

Conform planului de refacere, pasajul din zona Freidorf va avea doua benzi pe sens, linii de tramvai refacute, trotuare si piste de biciclete. Se va lucra si la retelele edilitare, de iluminat public, gaz, apa, canalizare, dar in zona urmeaza sa fie amenajate si zone verzi.

Conform documentatiei postate in SEAP, lucrarile de reabilitare a pasajului au in vedere:

– consolidarea infrastructurilor;
– înlocuirea totală a grinzilor suprastructurii;
– realizarea unei plăci de suprabetonare și sporirea capacității de circulație (inclusiv piste velo);
– înlocuirea integrală a echipamentelor din componența tablierului;
– refacerea integrală a căii tramvaiului;
– refacerea racordurilor cu terasamentele;
– amenajarea rampelor de acces la pasaj;
– înlocuirea integrală a rețelei de iluminat pe pasaj și rampe

Valoarea estimata a contractului este de 70.442.930 lei fara TVA, adica aproape 17 milioane de euro cu TVA. Mai precis doar cu 9 milioane de euro mai ieftin decat Solventul, care costa 26, care se face de la zero, cu mult chin si mari intarzieri, si va trece pe sub 10 linii de cale ferata, va avea 4 benzi, linii de tramvai si piste de biciclete.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 8 octombrie.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 1 an si jumatate pentru proiectare si executie.

Perioada de garantie prevazuta in Caietul de Sarcini intocmit de primarie este de 5 ani.

Pasajul care asigura trecerea dinspre oras catre zona Fabricii de Zahar, Parc Industrial, dar si catre Polona, respectiv Utvin si Sanmihai, a fost inaugurat in anul 1982. Pe pod sunt amplasate si sinele de tramvai pe care odata circulau garniturile de pe linia 3, dezafectata inca din 2009.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mai bine ar scoate liniile de tramvai din Freidorf si s-ar face un bulevard pe acolo .

    • De ce sa le scoată?Poate fac di linia tramvaiului în totalitate pana la Comtim

      • Total de acord, iar cu ocazia asta se regenerează urban porțiunea de la Alfa până la Comtim, parcări, zone verzi, soluții Smart City, etc.

        • Care 4 ani vrei să spui, proiect lăsat la cheie de administrația Robu. Viteza melcului cu rabie

  2. Până încep lucrările mai trec 6 luni🤣🤣

  3. Un primar cu ceva minte în cap ar fi discutat cu cei de la CNAIR și ar fi integrat această lucrare în proiectul centurii pentru a se economisi bani. Acum se vrea piste de biciclete și refacerea liniilor de tramvai dar întrebarea este pentru cine că linia de tramvai de acolo nu se leagă niciunde și nici nu există cerere pentru așa ceva în zonă iar pista de biciclete este pe mal la Bega dacă dorește cineva astfel ca nu are niciun rost să treacă pe acolo. Dar fiind vorba de maestrul Fritz, el cu echipa sa de specialiști care îngustează benzi de circulație ca să pună un rând de bețe, trebuie să te aștepți la tot felul de inepții, scumpe ce-i drept.

    • Zici tu ca nu este cerere pentru tramvai si biciclete….
      Tot timpul sunt biciclisti pe strada polona si pe toata zona aia. Nu toti au treaba cu pista de langa bega.
      Apoi tramvaiul, banuiesc ca si existenta liniilor are un sens acolo, va fi folosit daca va circula. Altfel e nevoie de 2 ore sa ajungi la mallul din aradului, cu transportul in comun existent

      • Dacă era cerere pentru tramvaie atunci cum de s-a întrerupt funcționarea liniei respective? Cine să le folosească? Cei câțiva din blocurile de acolo? Am văzut câți bicicliști trec pe Eneas în decurs de 2 ore cat am trecu pe acolo. Au fost în jur de 6, deci cu siguranță se merită să se investească în piste pe care nu prea le folosește nimeni doar așa ca să imităm și noi tot felul de inepții.