Se cauta un sat pentru a fi colorat, in Timis. Minunile facute de oameni cu suflet mare continua

TIMISOARA. Dupa ce in vara, festivalul faptelor bune a colorat un sat intreg, in doar 3 zile, in judetul Caras Severin, oamenii cu suflet mare vor sa dea startul unei noi editii a festivalului Color the Village/Coloreaza Satul – Festivalul Faptelor bune.

Pentru asta insa, cer sprijinul oamenilor din intreg judetul, pentru a descoperi localitatea care are cea mai mare nevoie de interventia voluntarilor.

Voluntarii se vor reuni din nou, in vara anului 2020, pentru a da viata si culoare unui alt sat din Banat. Obiectivul este acelasi: 30 de case zugravite in doar 3 zile.

Timp de 2 saptamani, pana in data de 28 noiembrie, se pot trimite propuneri pentru sate din judetul Timis, iar membrii asociatiei vor analiza sugestiile si vor alege cea mai potrivita locatie pentru desfasurarea evenimentului.

”Vom alege un sat din Timis care sa ne primeasca cu bratele deschise, sa gazduiasca voluntarii, sa ii omeneasca si sa ii ajute cand au nevoie. Daca la prima editie ne-am decis sa ajutam un sat cu real potential turistic, prea putin valorificat, de aceasta data ne indreptam atentia catre un sat defavorizat, iar actiunea noastra sa aiba un impact real asupra acelei comunitati”, a declarat Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa in Banat.

Va reamintim, prima editie Color the Village a avut loc anul acesta, in localitatea Eftimie Murgu din judetul Caras Severin. Peste 250 de voluntari au reusit o performanta incredibila: au zugravit 34 de case.
Cine doreste sa trimita propuneri pentru a doua editie Color the Village – Festivalul Faptelor Bune, poate completa AICI.

Persoanele juridice care doresc sa sprijine acest proiect pot contacta Asociatia la adresa de email [email protected] sau la nr. tel. 0748918091.
Donatii pentru acest proiect se pot face catre: Asociatia Acasa in BanatCont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801SWIFT/ BIC: BTRLRO22PayPal: [email protected]

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Am si eu o intrebare pentru ONG-istii organizatori: O actiune de voluntariat, care se desfasoara in satele Romaniei, unde locuitorii au cunostiinte destul de precare chiar si de limba romana, este denumita, promovata si afisata incadrata, culmea, de stergare cu motive nationale, in limba engleza, fara sa aiba afisata alaturi si traducerea aferenta in limba romana. Cum v-ati facut intelesi de taranii din sate, dragilor? Eu v-as fi reclamat la Protectia Consumatorilor.