Se coloreaza noua cladire a Spitalului de Copii din Timisoara. Lucrarile, in linie dreapta. Ce a mai ramas de facut si cand va fi gata? Foto

TIMISOARA. Constructia noii cladiri in care va functiona Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara a inceput in 2014 si e pe cale sa se finalizeze in 2019, asta daca nu vor mai exista probleme financiare.

CITESTE SI: Paco, puiul de leu plecat de la Timisoara, fericit in noua lui casa. E vedeta Gradinii Zoo de la Tg. Mures. Noi n-am fost in stare sa-l pastram. Video 

Noul corp de cladire de la Turcanu arata neasteptat de bine, atat pe interior, cat si pe exterior. Pe fatada au aparut culori vesele care sa duca cu gandul la un loc dedicat copiilor.

Deocamdata, nu mai sunt probleme financiare, iar in ultimele saptamani s-a muncit la acoperirea peretilor cu placi de rigips, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Adrian Viliga, responsabilul de proiect de la Spitalul de Copii din Timisoara.

S-au rezolvat problemele de ordin financiar. Aproape am finalizat partea de inchideri cu pereti din rigips. In acest moment, 90% sunt gata. Ne dorim sa terminam intregul proiect in 2019. Daca nu vor mai aparea niciun fel de probleme neprevazute, corpul de cladire de la Spitalul de Copii va fi gata in 2019, cladirea va fi functionala„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Adrian Viliga.

In cei 4 ani de cand a fost deschis, santierul de la noul corp de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu s-a lovit de tot felul de neajunsuri. A fost schimbat antreprenorul, iar banii au venit tot cu taraita.

Ultima data, in vara acestui an, constructorii de la Turcanu s-au confruntat cu probleme financiare. Primaria a ajuns in imposibilitatea de a achita facturi de peste 3 milioane de lei, iar muncitorii au fost cat pe ce sa opreasca lucrul. La scurt timp, insa in conturile municipalitatii au intrat banii necesari si au fost virati pentru plata restantelor.

Primarul Nicolae Robu a prezentat o situatie in ceea ce priveste sumele alocate catre acest spital, in perioada 2012 – 2018. Astfel, spune el, s-au adunat 57,2 milioane de lei.

Noua cladire a Spitalului de Copii din Timisoara, cu o suprafata utila de 8000 de metri patrati, va gazdui mai multe sectii ale unitatii medicale, inclusiv pe toate cele care functioneaza in cladiri retrocedate.

Spitalul va avea un numar de 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de Radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

Cladirea va avea demisol, parter si sase etaje si depaseste 10 de milioane de euro. Constructia a fost demarata in mai 2014 si ar fi trebuit sa fie gata in primavara lui 2016.

Initial, firma Prompt SA castigase licitatia pentru aceasta investitie. Lucrarile insa au demarat cu o pauza, pentru ca amplasamentul a fost liber de sarcini doar in februarie 2015. Prompt a lucrat pana in noiembrie 2015 reclamand pe parcurs diferite erori din proiect. A urmat o noua pauza, iar din noiembrie 2016, s-a schimbat constructorul – Sulfatim.

Cladirea ar fi trebuit construita cu fonduri de la Guvernul Romaniei, insa responsabilii de la Bucuresti nu s-au tinut de promisiune. Primii bani, 7 milioane de lei, au venit in vremea cabinetului Grindeanu, iar anul acesta s-au mai alocat 5 milioane. Astfel, Primaria Timisoara a achitat facturile in speranta ca in viitor le-ar putea deconta.

Dupa finalizarea constructiei, urmeaza o noua etapa spinoasa: dotarea cu aparatura medicala si mobilier.

Nicolae Robu spune ca, pe masura ce vor fi achizitionate echipamentele medicale si piesele de mobilier, unitatea sanitara va fi data in folosinta, in etape.

Ramane efortul de dotare. Se va da in folosinta in etape. Dupa ce terminam lucrarile de constructii, vom achizitiona paturi si mobilier si, pe masura ce se va face dotarea, se va da in folosinta. Nu cred ca va fi cazul sa dam deodata in folosinta. Nu s-a construit nicio cladire spitaliceasca de peste 50 de ani, in Timisoara. Noi facem Spitalul de Copii, apoi dam drumul la maternitate si avem de dus la bun sfarsit extinderea de la Clinicile Noi„, spunea recent primarul Nicolae Robu.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Se fac plati la COLTERM sa fie bani pentru curve si neamuri

  2. Unde vor parca toti medicii, asistentele si restul personalului? Dar toti cei care vor sta cu copiii, plus cei care vor veni in vizita?

  3. niet parcare?

  4. „Nu s-a construit nicio cladire spitaliceasca de peste 50 de ani, in Timisoara”, zice primarul.
    Uite cateva date, impotriva amneziei, inculturii sau rea-vointei, nu stiu care primeaza, domnule Nicolae Robu:
    – Spitalul de boli infectioase Victor Babes 1973, laboratorul clinic terminat in 1977.
    – Spitalul Judetean, 1974. Sectia de ortopedie data in folosinta in 1999.
    – Centru de Traumatologie „Casa Austria”, inaugurat 2003.
    – Institutul de Boli Cardiovasculare, din 1993.