Se controleaza continutul pubelelor la Timisoara. Se pun etichete rosii acolo unde gunoiul e gasit amestecat, iar proprietarii vor ramane cu tomberoanele pline in fata caselor

TIMISOARA. Colectarea separata a deseurilor continua sa fie o problema la Timisoara, iar echipe ale RETIM si ADID Timis, alaturi de reprezentanti ai Primariei si Politiei Locale vor continua verificarile pentru a vede daca timisorenii depoziteaza corect gunoiul.

Astfel, in perioada urmatoare echipele vor verifica daca in pubela neagra si in cea galbena sunt depuse deseurile corespunzatoare. In cazul in care acest lucru nu se intampla, pe recipient se va lipi o eticheta rosie, iar deseurile nu vor mai fi ridicate de masinile RETIM pana cand continutul fiecareia dintre ele va fi cel potrivit.

De asemenea, politistii locali vor aplica atat avertismente, cat si amenzi asociatiilor de proprietari care nu fac selectarea corecta a deseurilor, dar si timisorenilor care locuiesc la case si nu sorteaza resturile.

Gradul scazut de implicare al cetatenilor influenteaza procentul mic de reciclare. Prin toate actiunile desfasurate vizam constientizarea importantei realizarii procesului de precolectare separata a deseurilor intr-un mod corect, in scopul atingerii tintelor de reciclare si valorificare a deseurilor asumate la nivel local si national, precum si protejarea mediului inconjurator„, transmit reprezentantii ADID Timis.

Va reamintim, in pubela neagra trebuie depuse deseurile reziduale. In cea galbena cartonul, plasticul, doze de metal sau conserve, acestea trebuind sa fie si curatate cu apa inainte de a fi aruncate.

Sticlele se arunca in clopotele verzi amplasate in toate colturile orasului. Si acestea trebuie spalate inainte de a fi puse in recipientul verde.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ATUNCI PUBELELE AR TREBUI TOATE INCHISE UNDEVA!
    TINUTE IN FATA BLOCULUI POATE ORICINE SA ARUNCE CE VREA IN ELE!

  2. Cu timpul se vor rezolva toate cel târziu când vom plăti pentru ridicarea gunoiului un preț de o să dăm din urechi ca elefantul,starea de acuma nu poate funcționa mult timp dar și primăria va trebui să facă centre de colectare pe cartiere unde populația poate să aibe acces mai simplu decât ce se oferă la ora actuală.

  3. Pana la urma unde pot arunca o galeata de Tifel plina pe jumatate? Unde pot arunca polistiren? Unde pot arunca un acumulator auto? Stiu, pe Fritz si politistii locali asta nu-i intereseaza… ORICE CE POTI CUMPARA TREBUIE SA SE POATA SI ARUNCA. Dar la oi NU. Ce nu intelegeti Fritz, Retim, etc.?

    • Exista centre RETIM pentru asa ceva. Trebuie doar sa te intereseze.

      • @Cristi: nu prea ai dreptate.Exemplu:am vrut sa arunc niste presuri de cauciuc de la masina.Am intrebat la Retim si mi-au zis ca ei nu colecteaza asa ceva si ca exista o alta firma care se ocupa cu colectarea lor.Am intrebat care firma?Habar n-aveau.Au vrut doar sa scape de mine.Prin urmare,le-am aruncat intr-un cos de gunoi din parc ca macar sa le ia brantner si sa nu le las aiurea pe strada.Ca doar sunt cetatean civilizat..nu?Sau incerc sa fiu .La fel am patit si cu un sertar din plastic de la frigider.M-am carat cu el pana la centrul retim de pe calea mosnitei,ca sa nu-l abandonez la coltul strazii si acolo ce sa vezi?Patru oameni se scarpinau dupa ureche ca nu stiau ce sa faca cu sertarul,ca ei nu colecteaza asa ceva.Si le-am spus…bine atunci il las pe strada .Pe langa faptul ca am consumat benzina ca sa ajung pana la ei pentru un rahat de sertar,acolo ma izbesc de nestiinta/neputinta angajatilor.In final mi l-au luat fortat.Asa ca e usor sa pretinzi oamenilor sa dea dovada de civism dar tu ca autoritate nu esti in stare sa asiguri colectarea TUTUROR deseurilor in asa fel incat oamenii sa nu pateasca ce am patit eu.Si ne miram de ce arunca unii la colt de strada gunoaiele.

        • Ai perfecta dreptate. Eu am vrut sa arunc o masina de spalat, si pt ca era grea si nu mi-a incaput in porbagajul masinii am demontat-o. Cand am ajuns cu ea bucati la centrul acela din spate de pe Calea Mosnitei. m-au trimis la plimbare ca ei nu colecteaza decat daca este montata. De parca aia trebuia revanduta.

        • Prietene, asta e nimic. Am ajuns la centrul de colectare RETIM din Chisoda cu deseuri lemnoase, iar paznicul a refuzat. A trebuit sa ma intorc cu ele acasa si sa le arunc in bucati mici (si ascunse) la menajer. Asta in conditiile in care RETIM afirma pe site ca poti duce la centrele de colectare deseuri lemnoase. Am facut sesizare pe mail, nici un raspuns. Si cum s-a mai zis mai sus, orice cumperi trebuie sa poti arunca, iar asta nu se poate in Timisoara. Se poate la Mosnita Noua, acolo primaria a deschis un centru de colectare pentru orice. Inca ceva, centrele de colectare sint in atributia primariilor.

  4. Daca Retim va refuza tomberoanele, gunoaiele vor ajunge din pacate pe marginea drumurilor de langa Timisoara.

  5. Mai întâi infrastructură pusă la punct cu centre de colectare și pe urmă poți cere de la populație să se implice altfel va fi mai rău că pînă acuma .

    • foarte corect !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Cei de la retim au foarte mari pretenții, auzi spălate, curate, mai consumam și apa pentru cei de la Retim. Dar asta este având în vedere ca sunt singurii din piață, le-ar trebui un pic de concurență.

    • Mai e si Brantner. Nu sunt singurii de pe piata.

      • nu mai este brantner. i-au invartit retimul pana i-au facut spalatori de strazi si atat.
        retim sunt singurii, parte din RER group care au monopol pe tara, si isi permit sa faca ce vor. si e asa de ani de zile, doar ca pana acum nu comentau atat sa se vada in presa

  7. cica sa arunci sticlele in clopotele acelea verzi spalate. Pai de ce rahat sa le speli cand ele se sparg cand le arunci? Sticlele ar trebui sa fie recirculate, nu reciclate, cretinilor din PNL si USR!

    • Sa bei tu dintr-o sticla in care a fost cine stie ce (otrava, ceva stricat, etc). Cat de bine crezi ca pot fi spalate? Ia incearca sa speli un borcan de mustar. Sa vezi ce usor e (vreau sa zic sa nu se mai simta mirosul).
      Nu, sticla se retopeste si se reutilizeaza asa. Nimeni nu isi asuma riscurile unei spalari necorespunzatoare si nici costurile manoperei, ori ale sortarii si transportului.
      Vorbesti, dar nu gandesti.

  8. @ dragnia. Spală-le și tu puțin, cam atâta cât ai vrea să fie spălate dacă lucrezi la reciclare și nu vrei să te îmbolnăvești în prima zi. Iar din sticle recirculate de la gunoi să bei tu, dacă nu ești în stare nici să le reciclezi. Sticla se retopește și se poate recicla oricât în felul ăsta.