Se deschide santierul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii din Timisoara, cu 17 milioane de euro. Restrictii de circulatie, de luni, tramvaiele vor fi inlocuite cu autobuze

TIMISOARA. In toamna anului trecut a fost predat amplasamentul pentru una dintre cele mai mari lucrari care vor avea loc la Timisoara in urmatorii ani. Este vorba despre modernizarea bulevardului Cetatii, care urmeaza sa inceapa efectiv, in teren, de saptamana viitoare.

CITESTE SI: Se cauta proiectant pentru o hala in care sa nu patrunda praful, temperatura sa nu coboare sub 5 grade si sa fie pazita de incendii. In ea se va asigura mentenanta pentru noile tramvaie de la Timisoara

Pe tronsonul din Bulevardul Cetatii ce urmeaza sa fie modernizat se vor schimba liniile de tramvai, se va reface carosabilul si se vor inlocui toate retelele de utilitati.

Restrictii de circulatie si schimbare in traseele tramvaielor

Lucrarile incep luni, 28.06.2021, data de la care se va inchide circulatia pe bulevardul Cetatii pe sensul de mers Calea Bogdanestilor-str. Gheorghe Lazar, pentru o perioada de 3 luni, deocamdata. Pe sensul de mers str. Closca-Calea Bogdanestilor se va permite circulatia in dublu sens, cu cate o banda pe sens. Timpii de semaforizare din intersectia bd. Cetaţii- str. Closca- str. Gheorghe Lazar se vor ajusta in functie de noile restrictii impuse, precum si de valorile inregistrate in perioada mentionata.

Reabilitarea zonei va duce si la suspendarea transportului cu tramvaiul pe bd. Cetatii şi, implicit, pe strazile afectate de lucrari ( str. Coriolan Brediceanu, Calea Bogdanestilor). Ca atare, se impune devierea transportului cu tramvaiul pe alte rute, incepand cu 26.06.2021, astfel:
-Traseu L4: Gara de Nord – Piata Mocioni/Sinaia – Catedrala Mitropolitana – Spitalul de copii- Piata 700- Piața Traian – Fabrica de bere – AEM – Ciarda Rosie si retur pe acelasi traseu.
-Traseu L7a: Bucla Dambovita- Piața Mocioni/Sinaia-Piata Sf. Maria-Piata Balcescu- str. Drubeta – Ana Ipatescu – Bucla Dambovita.
-Traseu L7b: Bucla Dambovita – Ana Ipatescu – str. Drubeta- Piața Balcescu-Piata Sf Maria – Piata Mocioni/Sinaia – Bucla Dambovita.
Transportul de persoane pe traseul liniei dezafectate se va efectua cu autobuze dupa cum urmeaza:
-L4b autobuz Torontal – Piata 700
Traseu dus: Piata 700 – Torontal: str. Gheorghe Dima – str. Gheorghe Lazar – bd. Cetatii – Calea Torontalului – intoarce la intersectia cu str. Liege si Bucovinei si revine pe Calea Torontalului, sensul spre Piata Consiliul Europei.
Traseu intors: Torontal – Piața 700: Calea Torontalului, după intersectia cu str. Liege – bd. Cetații – str. Gh. Lazar – str. Paris – stanga pe linia de tramvai pe str. Coriolan Brediceanu – stanga pe str. Gheorghe Dima (la Spitalul Militar).
De asemenea, in perioada 01.07.2021-31.07.2021 se va inchide circulatia in intersectia bd. Cetatii- Calea Bogdanestilor- B.P. Hasdeu, ramanand deschisa relatia Calea Bogdanestilor- bd. Cetatii (viraj dreapta) si relatia bd. Cetatii- Calea Bogdanestilor (viraj stanga). Ca atare, se impune devierea autobuzului care deserveste traseul de pe Calea Bogdanestilor, devierea urmand sa fie comunicata de Societatea de Transport Public Local Timisoara. Avand in vedere ca executia lucrarilor celor doua obiective de investitii (Bogdanestilor si Cetatii) se suprapun, se justifica scoaterea din functiune a instalatiei de semaforizare din intersecţia bd. Cetatii- Calea Bogdanestilor- B. P. Hasdeu, pe o perioada de o luna incepand de la 1.07.2021.

Zona de lucrari pentru proiectul “Reabilitare liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseul 4 – Bulevardul Cetatii” cuprinde traseul liniei de tramvai de pe bulevardul Cetatii, de la intersectia cu Calea Bogdanestilor pana la intersectia cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de intoarcere.

3 ani de lucrari

Castigatorii licitatiei au avut la dispozitie 6 luni pentru proiectare. Proiectul tehnic a fost intocmit si apoi predat Primariei, iar institutia a cerut mici schimbari, care au fost efectuate. Era vorba despre redimensionarea trotuarelor si pistelor de biciclete, care urmeaza sa fie mai mari decat prevedea planul initial, dar si de realizarea unor treceri de pietoni in plus si o usoara mutare a liniilor de tramvai.

Lucrarile sunt prevazute sa dureze 3 ani, iar in acest timp trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si modernizarea a 10 statii de tramvai.

Constructorii primesc 17.365.145 euro cu TVA, in vreme ce, pentru asistenta tehnica, dirigintele de santier primeste aproape 50.000 de euro, cu TVA. Autoritatile si-au propus ca executia lucrarilor sa inceapa din bugetul local, iar in a doua parte a anului, spera sa primeasca bani europeni pentru proiect, acesta aflandu-se pe lista de rezerva pe POR.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Restrictii de circulatie? Administratia Fritz e de vina!

  2. Spera sa primească bani?E clar.3 ani va fi 30 de ani.Si de ce mama draq dureaza atat de mult pentru un km jumătate?Il poleiaza cu aur si trebuie extra din mina?

    • eu zic ca e ok pentru o strada de vreo 50m latime, cu 4 benzi si 2 linii de tramvai, probabil si ceva parcari pe acolo

      robu a sapat cu lingurita vreo 3 ani un pasaj de 2 benzi cu o lungime de 300m.

  3. Parlamentu european a aprobat transformarea uniunii europene in uniunea satanica europeana. UniuneaSobolanilor din Romania a votat pentru

  4. @Orbu
    Dureaza asa mult pentru ca sunt lucrari care necesita atentie deosebita, nu este ca la tine acasa unde iti zugravesti peretii fara sa muti mobila si sa dai cu amorsa.
    Daca nu ai de munca si cauti…poti sa mergi acolo sa ajuti pentru ca au nevoie de sclavi ca tine!

  5. @Stefan cel Mare
    Ce parere ai despre Arad-Simeria 144 km cale ferata dublu rectificata in 6 ani de zile .
    Fusereala ?

    • dublu rectificata? adica rectificata de doua ori? …irelevant oricum

      cum sa compari cale ferata in camp, cu un santier in oras?