TIMISOARA. Spitalul Judetean va deveni cel mai mare centru de testare COVID din Timisoara, anunta managerul unitatii. De la 600 de teste pe zi, atat cat se realizeaza in prezent, in aproximativ o luna, conducerea spitalului vrea sa ajunga la nu mai putin de 1.200 de probe procesate in 24 de ore.
„Ne dorim ca numarul de teste pe care le procesam sa se dubleze. Astfel sa ajungem de la aproximativ 600 de teste pe zi la 1200. Vrem sa crestem capacitatea de testare pentru a putea procesa probele angajatilor din spitalul nostru, pentru a raspunde la solicitarile oamenilor care vor sa se testeze. Vom fi probabil unul dintre spitalele care vor face cele mai multe teste pe zi”, a spus pentru opiniatimisoarie.ro Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.
In plus, pentru a asigura mai multe paturi pentru bolnavii de coronavirus, reprezentantii unitatii medicale au cerut transformarea Casei Austria in spital suport COVID. Astfel, vor mai fi disponibile, in total, peste 80 de locuri pentru pacientii infectati cu SARS CoV 2, dintre care peste 30 la Terapie Intensiva, socotind si unitatea mobila si fosta sectie de coronarieni.
„Am solicitat transformarea spitalului Casa Austria in spital suport COVID. Aici avem 50 de paturi cu oxigen,pentru formele moderate si severe de boala si mai avem alte 11 paturi pentru Terapie Intensiva, pe langa cele 12 din TIR si cele 11 din aripa mica ATI, acolo unde au fost coronarienii. Aici avem deja circuitele realizate, avem bloc operator, avem spatii sterile, este mai usor de gestionat situatia in acest spatiu. Speram sa obtinem cat mai repede avizul DSP pentru a transforma cladirea in spital suport COVID. Tot la Casa Austria avem si Marii Arsi, iar in cazul in care va fi nevoie, vom putea trata aici pacientii mari arsi infectati cu COVID”, a completat Raul Patrascu.
Deciziile vin dupa ce joi, 15 octombrie, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, aflat intr-o vizita la Timisoara, s-a intalnit si a discutat cu conducerea Spitalelor Judetean si Victor Babes din Timisoara, pentru a gasi noi solutii de gestionare a crizei provocate de coronavirus.
S-a luat decizia ca fiecare spital din tara sa aiba o rezerva de 10% din paturi dedicate pacientilor cu coronavirus. De asemenea, se doreste cresterea capacitatii de spitalizare a bolnavilor COVID pozitivi prin extinderea la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, acolo unde sunt disponibile 48 de paturi in sectia de Recuperare.
Va reamintim, judetul Timis a inregistrat un nou record negativ joi, in 15 octombrie, atunci cand s-au inregistrat 175 de imbolnaviri in doar 24 de ore. In total, 191 de bolnavi sunt internati in spitalele din Timisoara si din judet, dintre care 21 se afla in stare grava, la Terapie Intensiva. De la inceputul pandemiei, in judetul Timis 5423 de oameni au fost infectati cu noul coronavirus.
VIDEO: George Stefanita
Pareri
Repet aici un comentariu facut la un alt articol cu vizita „periculosului” Nelu Tataru la Timisoara. Covidu-i temelie, restu-i fudulie. Parafrază la bautura-i temelie, mâncarea fudulie. Mai plimbati jetul si prezentați satistici sa vedem comparativ cu perioadele din anii trecuti cu cat a crescut mortalitatea la boli cronice, diabet, leucemie, cancer, boli cardiovasculare si altele. Punem pariu ca o sa va îngroziti, asta pentru ca Covidu-i in tot si toate, vorba poetului. La alte boli se cheltuie bani, la Covid a devenit o industrie la facut bani din masti si teste. Fireste si la capital politic pentru fraierii care-i cred. Pulimea plateste mastile, tot pulimea la orice tuse, stranut sau lipsa a gustului si mirosului se repede sa-si faca teste pe banii lor, teste care la noi costa de la 200 lei in sus, in Italia vreo 19 euro. Eu unul am probleme cu nasul si imi pierd gustul si mirosul pentru 2-3 zile de câteva ori pe an. Sa creada ei ca o sa ma reped sa fac teste si sa le bag banii in buzunar!! La fel daca am nasul înfundat si fac febra 2-3 zile. Sunt probleme la care toti le-am avut si o sa le mai avem si fara amenințările cu Covid. Poate e de la Covid, poate nu. Daca problemele sunt minore care-i problema fiecaruia din noi? Eu refuz sa le ajut statistica cu Covid sau fara. Aha, sunt un pericol pentru ca-i îmbolnăvesc pe altii! Dar cand am mai avut gripa sezoniera si chiar ma simteam rau i-a futut grija ca poate îmbolnăvesc pe altii? Nu! Exact atât ma fute grija si pe mine acum.
Rugam toti banatenii sa nu se joace cu focul (la propriu), in urmatoarea perioada pt ca nu vor avea unde fie tratati.
Doamne fereste de un accident de munca colectiv (sau Colectiv).
De ce va e frica nu scăpați! MARs 🙂