Se extinde si se modernizeaza cu bani europeni una dintre cele mai mari clinici din Timisoara. A fost lansata licitatia de 3 milioane si jumatate de euro

TIMISOARA. Vor fi facute lucrari intr-un nou proiect important pentru infrastructura medicala din Timisoara.

Ministerul Dezvoltarii, ADR Vest si Primaria Timisoara au semnat in 2019 contractul de finantare nerambursabila pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului de specialitate din cadrul Clinicii de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie din cadrul Spitalului Municipal din Timisoara, iar acum s-a lansat licitatia pentru lucrarile propriu-zise.

Valoarea contractului a fost estimata la 13.929.239 de lei, fara TVA, adica aproape 3 milioane si jumatate de euro cu TVA.

Practic, primul pas din implementarea proiectului presupune demolarea partiala a cladirii, care apoi urmeaza sa fie extinsa atat pe orizontala, cat si pe verticala. Aici urmeaza sa fie construite doua etaje in plus fata de structura existenta si sa fie reabilitata intreaga cladire.

Se vor reloca mai multe cabinete de electroterapie si Sectia de Hidroterapie, se vor reabilita bazinul mare, anexa cu vestiare, grupurile sanitare, apoi in supraetajare se vor amenaja noi cabinete de consultatie si se va construi un lift exterior. Totodata, extinderea pe orizontala in regim D+P+2E a corpului B vizeaza Sectia ambulatoriului cu cabinetele medicilor, cabinete de consultatie, sali de tratament si spatiile de serviciu: vestiare, grupuri sanitare, amenajate corespunzător de-a lungul cailor de circulatie/evacuare conform normativelor in vigoare pe zone curate/murdare). Vor fi realizate instalatii: termice, HVAC, sanitare, incalzire pardoseala, pentru stins incendii si se vor monta utilaje si echipamente, se arata in documentatia postata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 17 decembrie.

***
Amenajata in 1960, clinica se desfasoara pe o suprafata de putin peste 3.500 de metri patrati, din care suprafata construita inseamna peste 1.000 de metri patrati, in regim de inaltime demisol plus parter. Odata ce va fi modernizata, aceasta se va inalta cu alte doua nivele nou construite, astfel ca suprafata construita desfasurata va ajunge la aproape 3.000 de metri patrati. In 2014 Primaria Timisoara a reusit sa castige in instanta imobilele.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De reabilitat sunt de acord ,insa sa fie si partial demolata nu as fi de acord! Timisoara are istorie si ce a mai ramas din ea trebuie pusa in valoare , sper sa se faca ce trebuie.

    • Subscriu.
      Cu ceva timp in urma, la reabilitarea fatadei cladirii Teatrului National (in sensul D-M) erau cautate cele 2 statui „pierdute” la „ciopartirea” fatadei clasice tipic „Centrau Europeana” (anii 1920-1939). Timisorenii stiau (gresit?) ca aceste statui au fost „refolosite” demult, dar totusi ele au fost cautate vreo 2 luni (vezi bancul „din anii 1980, cu cei 2 militieni, ceasul pierdut in Parcu Rozelor dar cautat in fata Catedralei, caci doar acolo functiona iluminatul stradal).
      Sa auzim de bine.
      PS. splendida ideea cu panourile din amintirile scrise de d.na Pia Branzeu. Succes si pe mai departe.

  2. Cladirile au fost castigate de spitalul municipal, reprezentat prin distinsa avocata Laura M. Primaria nu a avut nici un merit.