Se inchid santiere in Timisoara! Pe lista scurta, Michelangelo si Piata Libertatii! Unde se ingroapa rezervoare uriase la 12 metri adancime?

TIMISOARA. Timisoara este impanzita de santiere, spre disperarea soferilor, dar si a pietonilor nevoiti sa ocoleasca zonele in care se fac lucrari. Centrul orasului, intersectia de la Michelangelo, dar si strazi din alte cartiere, peste tot se lucreaza.

Primarul Nicolae Robu este convins ca cel putin 2 obiective importante din Timisoara vor fi finalizate, iar santierele se vor inchide pana la venirea iernii. Ce mai este de facut in fiecare dintre ele pana la taierea panglicii?


Principalul dusman al finalizarii santierelor din Timisoara s-a dovedit a fi, in opinia primarului Nicolae Robu, vremea rea.

„Toate santierele au fost perturbate de aceste ploi care parca nu se mai termina. A fost un an in care la fiecare doua-trei zile a venit cel putin o zi de ploaie. Pe unele santiere, dupa o ploaie mai zdravana, nu se poate lucra nici in ziua urmatoare si inca o zi dupa. Suntem perturbati serios de aceste conditii meteo neprielnice, dar mergem inainte si pana la venirea iernii vom avea cateva finalizari spectaculoase”, a spus pentru  opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

Doua dintre acestea, cele mai importante, crede edilul-sef, sunt lucrarile din Piata Libertatii si deschiderea pasajului subteran din intersectia Michelangelo ce va face legatura intre Universitatea de Vest si strada Pestalozzi.

„Acolo am avut un proiect foarte complex, foarte greu, dar el practic a parcurs toate etapele sale cele mai delicate, suntem acum pe ultima suta de metri si sper, daca vremea va fi corespunzatoare, sa fim in stare sa dam in folosinta toate cele patru bretele si inclusiv benzile subterane de la intersectia Michelangelo”, a declarat Nicolae Robu.

Concret, in zilele urmatoare se va turna asfaltul pe bretelele de pe bulevardul Corneliu Coposu, spre Parvan. Circulatia nu va fi insa deschisa pe noile benzi, din motive ce tin de siguranta rutiera in intersectie.

Urmeaza o ultima etapa dificila, spune pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu, amplasarea uriaselor rezervoare care vor contribui la evacuarea apei din subteran. Acestea trebuie ingropate la 12 m adancime, iar constructorii au ajuns, in momentul de fata, la 6 metri. Ele vor ajuta, in caz de nevoie, la evacuarea apei din pasaj, pentru ca acesta sa fie mereu functional, data fiind pozitionarea Timisoarei pe o mlastina, care face ca panza freatica sa fie foarte aproape de suprafata.

Daca vremea va fi buna, din octombrie am putea circula peste Michelangelo, iar din noiembrie si prin pasajul subteran, iar santierul va fi declarat inchis.

CITESTE SI: Din octombrie circulam peste Michelangelo, spre Pestalozzi. Cand estimeaza Robu ca vom trece prin subteran?

Cat despre santierul din Piata Libertatii, si acesta ar putea fi finalizat pana in iarna, inclusiv partea de punere in valoare a vestigiilor arheologice descoperite acolo, crede primarul Timisoarei Nicolae Robu.

CITESTE SI: Pavajul se pune si pe ploaie in Piata Libertatii. Cum arata in noua forma una dintre cele mai importante piete din oras? FOTO

„Inclusiv aceasta parte ar putea fi gata, dar in ipoteza ca nu se va reusi nu va fi un deranj foarte mare, pentru ca important este ca piata sa fie pavata in totalitate, asa incat cetatenii sa o poata traversa, sa o poata folosi”, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu.

Lucrarile la santierul de pe Michelangelo au inceput in luna martie a anului trecut, iar reabilitarea centrului istoric al Timisoarei care include si santierul din Piata Libertatii, la sfarsitul lunii octombrie, in 2013.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Robule, intre doua ploi ai timp suficient sa lucrezi. Pe Calea Dorobantilor ai decopertat portiuni de strada si le-ai lasat asa de peste 3 saptamani. Si mai poti sa-ti dau zeci de altfel de exemple, cand incepi un santier si il abandonezi. Cat de nesimtit poti sa fi ca sa faci chestii din astea numai ca sa-ti bati joc de oameni? Intre tine si Ciuhandu sau vreun pesedist nu-i nicio diferenta.

    • Lasa ca vine Ciuhandu sa le astupe. Ala, ca sa nu aiba probleme de genul asta, mai bine nu a facut NIMIC !

      • Vine Ciuhandu sa stea cu mainile in pantaloni si sa se uite ca matza-n calendar:”Vai domne…actualul primar Nicolae Robu chiar investeste in Timisoara….. „

  2. in gradina lui ion nu-i nici floare nu-i nici pom, c-a turnat nicu beton…

  3. Vara, Piata Libertatii va fi un imens cuptor, unde nu vei avea unde sa te adpostesti de soarele dogoritor, iar iarna un patinoar in toata regula. S-a gandit cineva cum se va circula pe acolo in conditii de polei, sa zicem?

  4. Ce mare proiect…a bagat excavatorul si a daramat tot ce a fost si acuma pune piatra aia pe jos…

  5. Pe Calea Buziasului de doua saptamani nu sunt in stare sa toarne asfaltul pe 50metri.Dimineata este coada pana in sensul giratoriu.

  6. Ce sa mai zicem de controversata strada MUSICESCU!!!!

  7. Pentru toti car isi dau cu pararea aici ; stat
    Pentru toti cei impotriva lui Robu : stati linistiti fraie….r ca o sa vina Ciuhandu si o sa va termine toate lucrarile. HA HA HA !

    • Evident ca daca vine Ciuhandu va termina proiectele. Doar el le-a depus si el a primit banii. Nenorocul lui e ca banii de la UE au venit foarte tarziu, astfel ca de ei s-a folosit Robu.

      Nu cumva tu credeai ca Robu a adus banii pentru aceste proiecte de acasa?

      • Evident ca asta crede si din pacate e plin orasul de creiere stralucite ca a astuia. Pai nu vezi ce nickname si-a ales, saracul? Zici ca te uiti la filmele cu prosti.

  8. S-ar termina mai repede dar lipsa de organizare si faptul ca nu se lucreaza macar zi lumina fac ca santierele sa dureze exasperant de mult. Se lucreaza o saptamana, cateva ore, doua saptamani e liniste, se mai sapa 2-3 zile iar e pauza …Pauzele lungi si dese!!!
    Imi rup zilnic masina pe E. Zola fiinca de o luna nu mai vine nimeni sa puna asfaltul…intre timp s-a mai spart o portiune

  9. Pt.Ion : Ai dreptate, banii i-a cerut Ciuhandu acum vreo 18 ani, nu i-a primit si sa nu se plictiseasca, pana vin banii, a vandut centrul orasului tiganilor. Saracu’ de el. HA, HA, HA.

    • Fericiti cei saraci cu duhul… ce fain de tine – totul e minunat de simplu si se poate explica in doua cuvinte, lumea e alba sau neagra si nu exista nuante sau argumente mai lungi de un minut, ca nu le pricepi… Bravo, militziene! Si imi place nickname-ul tau (adica porecla, scuze:))De ce sa-ti fie rusine ca esti asa, mai simplu si mai comunistoc? Esti in trend (adica la moda, scuze din nou:))

  10. O porcarie romaneasca se intampla in toata Timisoara! Se lucreaza fara cap si de mantuiala. Asa cum remarcau si antevorbitorii: NU este suficient DOAR sa initiezi lucrari ci TREBUIE sa fi si EFICIENT in a le finaliza, o data demarate, in caz contrar efectul este exact invers celui scontat. Dar asta-i Romania, la acesti „pseudoconducatori” ma refeream, tara frumoasa insa din pacate scump pedepsita cu conducatori … (n. la liber, fiecare) si oameni cu mentalitati si mentalitati … . Totul vine din interior si nicidecum din exterior. Strainii nu vor veni sa faca ceea ce noi trebuie sa facem: in primul rand sa ne autoeducam!

  11. Intrebare. Stie cineva, anul acesta cand vine iarna? Care vor fi zonele de tip „patinuar”?

  12. In Liberatii marea realizare e ca a taiat pomii, iar pe care nu i-a taiat i-a inconjurat de beton sa fie siguri ca mor si aia. Ne transformam in Sahara cu porcaria aia rosie ce va fi pe jos si care va face ca vara sa ne coacem si iarna sa ne rupem gatul sau macar vreun membru. Nu stiu Garda de Mediu exista in Timisoara sau a ajuns la concluzia ca si betoanele dau oxigen?! Dintr-un oras frumos, plin cu verdeata ne transformam intr-un oras oribil cu pomi exotici sau puieti, in care pomii mari care refuza sa se usuce sunt betonati pana la radacina, cu portiuni oribile de iarba neintretinuta (Balcescu), cu betoane nesfarsite si fantanele pline de simboluri ezoterice.

  13. unde e timisoara de altadata cu panselutze in piata libertati si bancutele aliniate la umbra pomilor