Se inchide circulatia pe un pod din Timis. Ruta ocolitoare pe care sunt indemnati soferii sa o foloseasca

TIMIS. Consiliul Judetean Timis anunta inchiderea circulatiei pe un pod de langa Lugoj unde pornesc lucrari de modernizare.

CITESTE SI: Primele autobuze electrice turcesti ajung cu intarziere la Timisoara. Vor fi puse in circulatie, insa, mai repede decat tramvaiele Bozankaya

Este vorba despre podul de la Tapia, care asigura trecerea peste canalul ANIF, a carui structura de rezistenta a crapat. Autoritatile au stabilit si o varianta de ocolire pentru masinile care traversau acest pod.

Pentru siguranta participantilor la trafic, circulatia rutiera pe DJ 680, pe podul peste canalul ANIF din localitatea Tapia, este inchisa pana la modernizarea acestuia. Traficul este deviat pe urmatoarea ruta: varianta de ocolire a municipiului Lugoj – DN6 – Criciova – retur„, transmit reprezentantii CJ Timis.

Nu este prima decizie luata in legatura cu traficul pe podurile vechi din Timis. Masinile care cantaresc mai mult de 7,5 tone nu mai pot trece pe doua dintre podurile din judet.

Starea de degradare in care se afla cel care asigura trecerea peste Bega de la Bucovat spre Remetea Mare i-a determinat pe membrii Comisiei de Circulatie din cadrul Consiliului Judetean Timis sa ia decizia inca din vara de a nu mai permite masinilor grele sa il traverseze.

Un al doilea pod unde au fost impuse aceleasi masuri este cel de la Parta care are 67 de ani de existenta si e extrem de subred. Si pe acesta nu mai e permisa trecerea masinilor de peste 7,5 tone.

In zona Parta, in viitor, va fi construit un alt pod, iar cel existent va deveni unul pietonal. Consiliul Judetean a lansat la jumatatea lunii august o licitatie in Sistemul Electronic de Achiziti Publice pentru a gasi firma care sa intocmeasca Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic pentru noul pod ce urmeaza a fi construit aici.

La termenul limita de depunere a ofertelor pentru contractul de 150.000 de euro s-au inscris 5 firme si asocieri. Este vorba despre: VIO – TOP, TQM Management, CAM Proiect, INTERCAD PROIECT si SERCOTRANS.

Cele 5 oferte au intrat in evaluare la CJT.

Viitorul pod va asigura legatura rutiera cu Peciu Nou, Sag si Timisoara, la nord, iar la sud cu Petroman si Ciacova. Amplasamentul noului pod va fi stabilit in functie de avizul celor de la Apele Romane Banat.

Lungimea estimata este de 280 de metri, iar peste el vor trece masini, pietoni si biciclete, fiind prevazut cu trotuare si piste si pe o parte si pe cealalta. De asemenea, noua trecere peste Timis va fi iluminata.

Conform documentatiei, se estimeaza ca podul va fi folosit de 13.400 de oameni, locuitori ai comunelor Parta, Peciu Nou si orasului Ciacova, carora li se adauga cei care folosesc traseul in tranzit spre aceste localitati, din si spre Timisoara.

Durata minima de functionare a podului trebuie sa fie de minim 100 de ani.

Valoarea estimata a contractului pentru documentatie si proiectare a fost de 715.395 lei, cu TVA, adica aproape 150.000 de euro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Impresionant, câtă grijă !!! Din ciclul : ,,Cum se mai pot sifona banii, în România” !!! E valabil în întreaga țară !