TIMISOARA. Dupa ce una dintre primele masuri pe care le-a luat, la inceput de mandat, a fost suspendarea supraimpozitarii cladirilor neintretinute din Timisoara, primarul Dominic Fritz anunta ca nu renunta la taxa pe paragina, ca procedura va fi reluata, insa intr-o forma imbunatatita.
Mai exact, edilul spune ca, din cauza taxei pe paragina, in forma de pana acum, primaria a avut mai mult de pierdut decat de castigat.
„Supraimpozitarea se va intoarce in Timisoara. Tot ce am facut noi este ca am suspendat procedura actuala pentru ca am pierdut toate procesele cu aceasta procedura, ca e clar ca pierdem mai multi bani decat castigam. Exista un mic grup de lucru care acum lucreaza la o noua procedura pentru supraimpozitare. Da, noi analizam, vorbim si cu mai multe banci despre posibilitatile finantarii”, spune primarul Dominic Fritz.
In plus, edilul anunta ca a cerut bani de la Bucuresti si pentru astfel de investitii. Insa deocamdata nu are nicio promisiune concreta ca va primi sprijin. Isi pune nadejdea si in Timbrul pentru monumente istorice al Institutului National de Patrimoniu care tocmai a prelungit pana in martie un apel de finantare la care pot accesa fonduri 10 proiecte din Timisoara printr-un subprogram dedicat. Sumele insa sunt mici si destinate unor interventii de urgenta la cladiri monument istoric, 100.000 de lei (25.000 de euro) pentru fiecare proiect.
„In acest context o sa revenim cu informare despre acest fond de 1 milion de lei pentru Timisoara, de la Institutul National pentru Patrimoniu, unde se finanteaza 10 proiecte si unde am discutat si, din pacate, nu sunt destule aplicatii. O sa facem un efort sa stie toata lumea. Am discutat si cu Ministerul Culturii pentru a creste fondurile pentru cultura la Timisoara. Inca lucram la detalii despre cum ar putea sa arate un pachet de linii de finantare, pentru ca trebuie sa facem progrese mai rapide in ceea ce priveste patrimoniul arhitectural in Timisoara”, a adaugat Fritz.
Va reamintim, vechea administratie a introdus la Timisoara supraimpozitarea, in urma careia proprietarii de cladiri neinrijite plateau impozite cu pana 500% mai mari. In acest fel, autoritatile au sperat ca ii vor determina pe oameni sa isi repare fatadele imobilelor. A fost lansat si un program de sprijin pentru proprietari, unul insa cu multe neajunsuri, de care nu a beneficiat nimeni.
Pareri
„Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”
„In acest context o sa revenim cu informare despre acest fond de 1 milion de lei pentru Timisoara, de la Institutul National pentru Patrimoniu, unde se finanteaza 10 proiecte si unde am discutat si, din pacate, nu sunt destule aplicatii. O sa facem un efort sa stie toata lumea.”
Ce vrei domnule sa faci cu un milion de lei? Unde e fondul ala pentru zeci de cladiri despre care vorbeai in campanie?
Pe cine sa finanteze bancile, pe proprietari sau primaria?
V-ati tampit de tot.
L-ati votat pe Pacalici sa va scoata supraimpozitele. Acuma ne-am pricopsit cu Pacaliciul si voi tot supraimpozitari sunteti. Fain. Multumim!
Domnule Primar va reamintesc ca si Primaria are in proprietate spatii in cladirile din zona istorica si refuza sa participe la financiar la reabilitarea acestora . In acest caz aveti calitatea de proprietar , avand aceleasi drepturi si obligatii ca ceilalti proprietari .
numa gura e de el. au reaparut mormanele de gunoaie si haitele de maidanezi. nu credeam ca o sa-l plangem pe sclavu
4 troli și un dorel, în tranzit prin Timișoara. Drum bun!
Adevarul doare si te lasa fara argumente. Teapa ramane teapa. Fritz=Zero!
Singurul adevarul pe care il stim e ca ma-ta o facut o greseala sa te conceapa. Nici ea nu crede ca menirea ta e sa fii troll lingau de PNL/PSD.