Se lucreaza zi si noapte, inclusiv sambata si duminica, la hub-ul de sanatate de 66 de milioane de euro de la Spitalul Judetean Timisoara care va gazdui Urgente, ATI si Centrul de Mari Arsi. Video

TIMISOARA. Ritm alert pe santierul noului corp de cladire de la Spitalul Judetean Timisoara care se ridica intre Ortopedie si noua Maternitate Bega, aflata in faza finala de executie.

CITESTE SI: S-au cumparat toate dotarile pentru viitoarea Maternitate Bega de la Timisoara. Dupa aparatura, echipamente si paturi, vine si mobilierul pentru cabinete, vestiare si vizitatori 

Doctoul Pancev Taskov, medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, medic coordonator al Centrului de Mari Arsi de la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, a anuntat ca se lucreaza atat ziua, cat si noaptea, dar si in zilele de de sambata si duminica la constructia noului corp de cladire.

Lucrurile se misca destul de repede, se lucreaza pe zi si pe noapte, inclusiv sambata si duminica. Constructia avanseaza cu pasi repezi. Proiectul prevede 6 boxe pentru pacienti critici de terapie intensiva, individuale, 6 boxe pentru post critici, 5 pentru pacientii care necesita interventii de chirurgie plastica si reconstructie. in cadrul acestui centru este dedicata si o sala pentru pacientii doar cu arsuri”, a declarat medicul Pancev Taskov la Medika TV.

Intrebat daca aceasta capacitate este una suficienta, doctorul a spus ca nu, dar ca este totusi un pas inainte in acest domeniu.

Suficient cu siguranta nu este, dar trebuie sa ne gandim ca orice inceput incepe cu pasi marunti”, a spus medicul.

Intrebat, de asemenea, cum va fi personalul medical in noul Centru de Mari Arsi, Pancev Taskov a precizat ca actualul personal a fost instruit in strainatate, dar ca, cu siguranta, va fi nevoie de o suplimentare de cadre.

Este nevoie de un personal dedicat. Toata organigrama care se desfasoara la Centrul de Arsi, in mare parte personalul a fost instruit in strainatate. Cu siguranta e nevoie de personal dedicat. (…) Este prevazuta organigrama in Ordinul ministeral care ar trebui sa sufere modificari. Pe ce avem acum dispunem de 6 medici de chirurgie plastica, 4 medici de ATI, 23 de asistente medicale, 10 brancardieri si 15 infirmiere. Un pacient ars reprezinta mai mult decat o simpla trauma (…) Aceasta organigrama prevede un necesar de 1-2 asistenti pe pacient. Organigrama va trebui reorganizata si vor trebui deschise concursuri pentru posturi noi”, a precizat Pancev Taskov.

Imagini de pe santier ne-au fost trimise de un cititor fidel opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Investitia de la Spitalul Judetean Timisoara consta in construirea unei cladiri noi, in care sa functioneze integrat Centrul de Arsi, compus din 6 paturi pentru mari arsi, 6 paturi pentru arsi intermediari si post-critici si 5 paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva; sectia ATI cu 27 paturi; blocul operator cu 25 de sali de operatie; spatii conexe (Sterilizare, Farmacie, spatii administrative si logistice, spatii tehnice, etc.) si un heliport. De asemenea, va functiona si UPU-SMURD cu 58 de posturi.

Valoarea investitiei este de 66 milioane de euro, iar durata de executie este de 26 de luni.

Finantarea este asigurata in cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar finantat din Acordul de imprumut nr 8362 dintre Guvernul Romaniei si Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Revenirea 1001 ptr. Viitor. Inainte de a incepe „ceva” ganditi-va la parcari.
    De fapt problema „parcarilor” – ,, amenajari de noi parcari
    – la nivel de oras – ramane una deschisa, si nu este rezolvata!
    Dupa unele statistici, in Timisoara vin zilnic intre 20.000 si 30.000 de autovehicule (din zonele suburbane, „de elita”) si numarul lor va fi in crestere.

  2. Totul e in rimt alert cand sunt interese oculte.

  3. Zi și noapte până la alegeri, după care devine ruină. Faci filme de groază ca în cel de pe Torontalului.

  4. Daca politia locala si rutiera s-ar plimba des pe langa spitalul judetean, ar amenda zilnic cel putin 20-30 de masini, si toti ar invata sa parcheze in parcarile de la stadion unde este loc cat vrei…
    Insa daca nu se intampla asa sa vedeti acum cu noile cladiri unde se va mai parca!

  5. @fotbal1: da dar kostet.E telpark si acolo.
    Legat de afirmatia ca se lucreaza zi si noapte…sa fim seriosi.Stau in zona si noaptea e liniste.Da,lucreaza pana tarziu 6-7 seara..dar atat.Sunt si ei oameni.

  6. se lucreaza pe dracu…. iar pupati in plua pnl-ul lu Alin NImiCA ? :))))