Se muta si ultimii stalpi de inalta tensiune de pe traseul viitoarei sosele de Centura Sud Timisoara. Pe ce lucrari s-au concentrat firmele lui Umbrarescu. Foto

TIMISOARA. Se lucreaza in ritm alert pe santierul Centurii Sud Timisoara. Muncitorii profita de vremea buna si s-au mobilizat pe zona de utilitati, compactari si structuri de poduri si pasaje, pentru ca, peste iarna, in functie de temperaturi, sa inainteze cu asfaltarile.

CITESTE SI: Administratia Fritz pierde peste 100 de milioane de lei bani europeni. Zeci de proiecte sunt abandonate sau nu sunt finalizate la timp la Timisoara 

In zilele urmatoare incepe si ultima operatiune de indepartare de stalpi de pe traseul soselei, realizata de Transelectrica.

default

Pe santierul centurii de ocolire Timisoara Sud, vor incepe saptamana viitoare operatiunile pentru relocarea ultimilor 6 stalpi de inalta tensiune din zona comunei Mosnita Noua.
In ultima perioada au continuat lucrarile de utilitati, evacuarea apelor, s-au facut umpluturi la rampe, compactari, reprofilare strat de balast, aprovizionare cu balast, grinzi metalice si lonjeroane, precum si lucrari diverse la structuri (poduri si pasaje)„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa finalizeze Varianta de Ocolire Sud Timisoara. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu isi exprima speranta ca Centura va fi gata chiar inainte de iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. in sfarsit ceva miscare noua. Se misca cu viteza melcului turbat. Angajati fratilor niste chinezi ca si la podul de la Galati – Braila ca nu ati vazut ca imediat l-au ridicat. In fiecare zi vedeai progres major. Altfel, aici, iara dureaza 10 ani pana se face o amarata de centura….

  2. Eu nu stiu cum si de ce la stabilirea traseului (nu numai la centura, ci si la alte strazi) se gaseste mai tot timpul un stalp care este in cale. Parca dinadins se cauta traseul cu stalpi pe traseu, Am vazut si la alte prioiecte, soseaua e gata dat stalpul mai este de mutat ca sta in mijlocul drumului.

  3. Remember cutia din Sagului:))

  4. Transport materiale pentru umb, muncesc oamenii, au si ture de noapte. Poate fac si cea lalta parte de centura daca tot sunt aici. Depinde si de autoritati. La Gearmata, Strabag nu poate finaliza portiunea peste calea ferata. Va intrebati decee!!. Pentru ca minsteru transportului nu sunt in stare sa semneze actele pentru a incepe relocare coliviei cantonierului si a contoarilui de curent. Asta trebuiau sa faca acum 5 ani cand a inceput tehnoceru. Pacat de necompetenta atitor oameni. Speram sa vina binele si pe la noi.

  5. @Mihai (comentariul de la 20 octombrie 2023 la 11:24) – stalpii sunt acolo pentru ca zona este locuita, iar locuirea inseamna ca exista facilitati pentru oameni de genul curent, apa, canalizare, strazi, trotuare, scoli, cimitire, fabrici, case. Cu cat te apropii mai mult de zone locuite vei intalni tot mai multe din astea. Iar cand vrei sa bagi ceva in plus pentru locuitori, inevitabil dai peste ele. Ca sa faci loc pentru o bucata de centura la un oras cum este Timisoara, trebuie sa feresti un milion de lucruri care exista pe locul ala. Iar cand vrei drum ocolitor, cred ca nu te gandesti sa ocolesti fiecare copac, stalp, gard, canal sau bordura. Plus ca fiecare bucata de pamant este a unui proprietar care sigur avea alt plan cu pamantul ala, decat sa-l vanda pentru un drum pentru oras. Plus ca unii proprietari sunt oameni cu „greutate” si cu influenta la nivel inalt in societate, iar daca unul dintre ei se simte defavorizat de drumul public, se va opune din rasputeri ca sa-si „salveze” pozitia, pe ideea ca „de ce sa nu treaca drumul pe la altul pe parcela”. La cat costa un metru patrat de teren in Timisoara, niciunul dintre ei nu se gandesta ca pamantul lui este mai putin valoros din cauza unui drum public. Iar informatiile publice din presa noastra nu ajuta la rezolvarea problemelor pentru un astfel de drum, fiindca arunca informatii sub forma de zvon sau barfa, iar astfel se creeaza „curente de opinie” manipulate cu interes tintit catre o parte sau alta, fara sa arate interesul major public comun al majoritatii Timisorenilor. Sa mai zic si de „politic”? Nu cred ca e cazul, ca stim toti despre ce vorbim. Succesuri tuturor.

  6. @nerson, chinezii nu dau spaga cat si cui trebuie, de aceea nu sunt acceptati.

  7. Sa fim seriosi, stalpi trebuiau relocati la inceputul lucrarii acum (mai alesc ca primul termen de finalizare cu prima firma a trecut de foarte mult timp). Ce au pazit cei de la Transelectrica pana acum !