Se planteaza fapte bune in Timis si in 2019. Impadurire masiva in apropiere de Timisoara. Hai si tu!

TIMIS. Timisorenii sunt asteptati la jumatatea lunii martie la prima mare actiune de impadurire din 2019 organizata de asociatia „Plantam fapte bune”.

CITESTE SI: Din filmele SF… in telenovelele noastre de pe Bega. Cum aduce Nicolae Robu turisti la Timisoara din Tara Soarelui Rasare? Primarului i-au placut vaporasele japonezilor 

Actiunea este programata in data de 16 martie in satul timisean Cralovat. Vor fi plantati 25.000 de puieti de cer, frasin, paltin si cires pe 5 hectare de teren, iar de impadurirea masiva se vor ocupa aproape 1000 de voluntari.

Perioada iernii a adus precipitatiile mult dorite, atat sub forma de ninsoare, cat si sub forma de ploaie, ceea ce face ca, actiunea amanata in toamna, din cauza secetei solului, sa fie posibila in luna martie. Astfel, in luna padurii initiem o a treia plantatie forestiera, din cadrul proiectului, de data aceasta in zona de deal, in localitatea Cralovat, comuna Topolovatu Mare. Acest teren necesita impadurire pentru a preveni erodarea si alunecarea sa in timp. Totodată, actiunea noastra va contribui la extinderea padurii ce se afla in apropiere, padure plantata aproximativ de un secol ” a mentionat Andreia Schneider, coordonator local Timis.

Voluntarii interesati sa participe se pot inscrie pe www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege „Implica-te”, apoi „Voluntar”, urmarind instructiunile existente) pana la data de 7 martie 2019. Participarea la actiunile de impadurire va fi recunoscuta, la cererea voluntarului, prin diploma Green Endorsement, conform detaliilor campaniei de pe site.

Din 2011 si pana in prezent, 32 300 de voluntari au plantat si ingrijit 660 000 copacei pe un total de 206 hectare de terenuri publice neproductive in 21 de judete. In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat noua distinctii din partea comunitatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Respect pentru volunatri , si inchisoare pe viata pentru criminalii de mediu!

  2. Inchisoare pt hoti, felicitari pentru voluntari

  3. Taranii din zona cu ce sunt atat de ocupati de trebuie sa vina tineretul din orase sa le impadureasca zona, stau prin birturi? De obicei, astfel de actiuni facute de tineretul entuziast inaintea campaniilor electorale au ca rezultat doar simpla socializare a tinerilor, copaceii – cum se exprima atat de duios autorul articolului, nesupravietuind in mare parte primei ierni dupa plantare.

    • Macar cineva face ceva, stimata doamna. Si de obicei voluntarii sunt oameni responsabili, iubitori de natura, si care vor sa lase ceva in urma lor. Pentru electorale se impart galeti in birturi, nu se planteaza copacei cu voluntari.

      • Nu cred in asemenea actiuni heirupiste initiate de ONG-uri in care se planteaza copacei de grosimea unui creion de catre niste voluntari fara calificare, copacei care sunt mancati de iepuri dupa prima iarna. O plantare profesionista este facuta de padurari, nu inteleg de ce nu se implica statul in astfel de actiuni. A plantat Robu acum 3 ani, sute de copacei pe malul Begai, cati dintre ei au supravietuit?

        • @Geta Bioenergeta: Statul si padurarii par mai degraba setati pe despadurire masiva … Nimeni n-are curajul sa se ia de mafia lemnului. Actiunea asta e un mic pas intr-o directie buna.

  4. Ati auzit de NOAPTEA MINTII? Se planteaza 25.000 de puieti pe raza unei localitati care in 2002 numara 199 de locuitori! DE CE nu se fac plantarile in TIMISOARA??? Aici ne sufocam vara din cauza lipsei copacilor si a inmultirii spatiilor construite, iar ei planteaza la tara intr-un sat cvasipustiu.