Se pun noi semafoare in Timisoara sau se desfiinteaza treceri de pietoni. Ultimul plan al primarului Nicolae Robu pentru fluidizarea traficului in oras

TIMISOARA. Mai multe semafoare si mai putine treceri de pietoni. Este propunerea primarului Nicolae Robu, pentru fluidizarea traficului in Timisoara, dar si pentru eliminarea uneia dintre problemele sesizate de soferi, in ultima saptamana.

CITESTE SI: A fost dezvaluit si e ca ‘o tema muzicala’. Cum va arata primul pod care se va construi la Timisoara dupa 50 de ani. Foto

Soferii s-au plans ca nu stiu ce indicatoare de viteza trebuie sa respecte, pe arterele spre iesirile din oras, unde alterneaza semne cu viteza recomandata de 60 de kilometri la ora cu  unele de 30 de kilometri la ora.

Edilul a explicat ca s-au luat deja masuri pentru rezolvarea acestei probleme, dar are in vedere si noi solutii pentru ca aceste situatii sa nu mai apara.

„Au fost cateva situatii care au fost remediate, in zone in care viteza recomandata este de 60 la ora, pe arterele de iesire din oras, unde au mai aparut si indicatoare de 30 la ora. Unele lucruri nu tin de noi. Iar in acest caz, ce putem face? Ori desfiintam acea trecere de pietoni, dupa ce facem o analiza si vedem daca sunt treceri de pietoni care nu se justifica si care doar incurca traficul. Daca sunt, le desfiintam. Ati vazut si la Piata Marasti, unde s-a facut atata tapaj, nu s-a intamplat nimic grav ca am desfiintat acea trecere de pietoni. Este o fluenta extraordinara a traficului. Unde se va constata ca avem treceri de pietoni care nu se justifica le vom desfiinta sau le vom pune semafoare, pentru a nu mai fi nevoie sa se reduca viteza, pentru ca semaforizarea elimina restrictia de a incetini in apropierea trecerilor de pietoni”, a spus primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Arab injunghiat in plina strada. Atacatorul, prins si adus la Timisoara 

Deocamdata, edilul nu a specificat nici cand si nici unde ar putea fi desfiintate treceri de pietoni ori instalate noi semafoare.

Sesizarile din partea soferilor cu privire la indicatoarele rutiere au aparut dupa ce la inceputul acestei saptamani Primaria Timisoara si Politia Timis au semnat un protocol conform caruia soferii care nu respecta legea pot fi amendati si in baza imaginilor surprinse de aparatele din sistemul de supraveghere a traficului.

CITESTE SI: Premiera la Timisoara. Au pornit amenzile pentru soferii care trec pe rosu sau depasesc viteza si sunt filmati. Protocolul intre Primarie si Politie a fost semnat. Unde sunt radarele si camerele video 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Una ar putea fi cea de dupa motul, cund a fost facuta nu exita trecerea de pietoni de linga cimitir.

  2. Robu vrea sa faca treceri de pietoni direct la……..cimitir! Semafoarele fnctioneaza ca pentru un profesor universitar de la automatizari: in regim intermitent. Succes Lae!

  3. In alte orase se poate circula relativ usor dintr-un capat in altul.
    Alte orase au semafoare „cu buton” care chiar functioneaza.
    Alte orase au semafoare cu cronometru, ca sa stii cat stai la culoarea rosie sau cat mai ai din culoarea verde.
    Alte orase au treceri pietoni+biciclisti inaltate.
    Alte orase… Si e vorba de orase din Romania!

    O gramada de mijloace de fluidizare a traficului, fara a ignora pietonii. In TM insa vom avea treceri de pietoni suspendate (desfiintate). Iar daca isi mai odihneste neuronul singuratic, ne trezim si cu pasarele, ca pe Valea Prahovei…

  4. La semafoarele cu buton din piața Kuttl (Sinaia) stai peste 3 minute până se schimbă culoarea. Pentru Lae Robu asta înseamnă „fluidizarea circulației”. Toată lumea este sătulă de timpii inutili de așteptare. Iar semafoarele cu afișaj numeric au fost scoase din oraș pentru a se face loc semaforiadei păstorite de Robu (sunt curios pe câți bani). Aceste semafoare cu adevărat inteligente funcționează foarte bine în alte orașe din România, unde se circulă normal. În Timișoara se circulă infernal și apar noi și noi șantiere cu termen de finalizare ad infinitum. Azi, pe Calea Șagului, proaspăt re-asfaltată, am văzut că se tăia de zor un șanț chiar pe mijlocul carosabilului, gâtuindu-se circulația. Oare cum se întâmplă că nimeni nu plătește pentru porcăriile astea? Oricum, sper ca în 2020 Robu să dispară de la Primărie și să ne gândim la mandatele lui ca la un coșmar infernal. Timișoara are nevoie de cineva eficient la Primărie, care să știe să lucreze cu alții și să facă curățenie pe acolo de grămada de pile și nepricepuți care-și fac veacul sub aripa lui Robu, un tip mincinos și megaloman.

  5. Sa puna semafor cu buton in fata la Agronomie, la o singura trecere de pietoni. Cealalta sa fie desfiintata, pentru ca nu isi are rostul.

  6. De cînd s-au introdus semaforizarea la tot pasul, „supra-inteligentă”, s-a dublat – chiar triplat în orele de vîrf – timpul de traversare a orașului. Chiar atît de idioți ne credeți să credem că noi și noi semafoare vor fluidiza traficul?

  7. Foarte bune idei.
    Dar cei care se ocupa de rezolvarea ei sa urmeze si „cursuri reciclare” (inclusiv de pe internet, sau vizite in orase cu „urbanistica” similara Timisoarei).
    De exemplu:
    – verdele intermitent, comutari foarte prost sincronizate cu semaforizarile ptr. trecerile ptr pietoni;
    – marcajele, indicatoarele si semaforizarile: multe cu efecte necorelate sau chiar in contradictoriu;
    – ………….
    Solutiile trebuie sa fie gasite, chiar si PAS CU PAS (dar in ritm mai alert) si nu de tipul „la tot pasul”.