Se rezolva ultima problema spinoasa din calea realizarii unui drum valoros pentru soferi, intre Timisoara si o comuna mare din vecinatate

TIMISOARA. La inceputul lui 2017, consilierii locali aprobau la Timisoara studiul de fezabilitate pentru realizarea unui nou drum care sa lege orasul de una dintre comunele invecinate, dar si ca proprietarii de terenuri de pe traseu puteau dona parcelele catre municipalitate.

CITESTE SI: Se amenajeaza prima puscarie in normele europene, nu departe de Timisoara 

Este vorba de un traseu de 1,5 km care va face o conexiune mai rapida intre Timisoara si zona rezidentiala din Mosnita Noua.

Soseaua va porni din cartierul Plopi, de la intersectia cu strada Albastrelelor, si va intra direct pe Drumul Comunal 149, cunoscut drept Drumul Boilor. Lucrarile vor cuprinde amenajarea carosabilului cu 2 benzi de circulatie, amenajarea de trotuare, piste de biciclete si spatii verzi.

Partea de traseu care tinea de comuna Mosnita a fost deja realizata, iar Primaria Timisoara trebuie sa faca doar racordul la acel segment.

Traseul insa trece pe mai multe terenuri proprietate privata, iar oamenii au cerut ca in schimbul parcelelor donate sa le fie asigurat accesul la drum si sa le fie facute racorduri la utilitati pe banii Primariei Timisoara.

Unii dintre proprietari insa s-au lasat mai greu induplecati sa cedeze municipalitatii bucatile de teren de care are nevoie pentru lucrare.

Astazi, Primaria Timisoara a publicat un anunt legat de un teren privat ce va fi expropriat in baza legii 255/2010 pentru cauza de utilitate publica din calea soselei. Este vorba de o parcela de 555 mp pentru care s-a stabilit o valoare de despagubire de 8425 lei.

Comisia de verificare a dreptului de proprietate sau a altor drepturi reale si acordread espagubirilor se va intruni in 16 mai la Primarie, pentru a finaliza demersul, iar lucrarea de Largire la 4 benzi de circulatie pe DJ 592 Timisoara – Mosnita sa fie dusa la bun sfarsit.

Primaria va realiza in zona, pe langa carosabil si piste de biciclete, trotuare, spatii verzi, va asigura iluminatul stradal, retea de alimentare cu apa, dar si canalizare pluviala si menajera.

Construirea acestui drum complet nou a fost estimata la peste 4 milioane de euro si ar fi trebuit sa dureze mai putin de 1 an.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Buna vestea, dacă e așa cum vrem noi să o înțelegem, ca daca e cum scrieți voi, nu se intelege nimic…
    „Unii dintre proprietari insa nu s-au lasat mai greu induplecati sa cedeze municipalitatii bucatile de teren de care are nevoie pentru lucrare.”