Se ridica inca o cladire in curtea Spitalului de Copii din Timisoara. Corpul B, care e aproape gata, posibil sa fie dat in folosinta abia peste 2 ani

TIMISOARA. Inca o cladire urmeaza sa fie contruita in curtea Spitalului de Copii din Timisoara, chiar intre noul corp de cladire, aflat in lucru de aproximativ 8 ani, si vechiul imobil care adaposteste mai multe sectii ale unitatii medicale. Este vorba despre o anexa a spitalului, care urmeaza sa gazduiasca spalatoria si cantina unitatii medicale.

Pana la construirea ei insa, mai sunt multi pasi de facut. Trebuie pusa la pamant vechea constructie, care, conform expertizei facute de specialisti, nu mai este sigura si nu poate fi salvata, trebuie intocmite documentatiile si abia apoi ar putea porni constructia propriu zisa a noului spatiu.

S-a inceput, acum cativa ani, un proces de reabilitare a cantinei, dar sunt niste probleme structurale la acest corp de cladire, sunt niste probleme de tasare, unde pamantul s-a lasat aproximativ jumatate de metru, sunt crapaturi pe perete…Propunerea pe care noi o s-o avem catre Consiliul Local, bazata pe expertiza, va fi sa demolam in intregime cantina si sa regandim toata aceasta curte interioara in asa fel incat sa construim, pe toata lungimea curtii, un subsol in care sa mutam toata partea de instalatii tehnice si de spalatorie si deasupra sa putem sa facem o cantina si, ulterior, sa ne inaltam cu un etaj retras, ca sa putem sa cream si acea pasarela ce va uni, la etajul 2, terapia intensiva dintre cele doua corpuri de spital„, a spus viceprimaru Ruben Latcau.

Pana atunci insa, mai este de lucru si la ‘noul’ corp de cladire al spitalului. Lucrarile de constructie propriu-zise sunt finalizate in proportie de 90%, insa urmeaza una dintre cele mai costisitoare etape. De aproximativ 20 de milioane de euro este nevoie pentru ca spitalul sa aiba toate echipamentele necesare pentru a functiona, bani pe care autoritatile spera sa ii obtina prin PNRR.

Dupa ce e gata constructia, incepe greul. Dotarile urmeaza si valoarea lor este fabuloasa, practic de doua ori valoarea constructiei si, pentru asta, urmeaza sa primim o finantare de pe PNRR. Suntem pe o pozitie foarte buna acolo, inscrisi pe o pozitie eligibila. Speram ca in cursul acestui an sa putem sa accesam PNRR si, in cel mai scurt timp, sa si primim finantare si sa incepem achizitiile. Ca ordin de marime, in jur de 20 de milioane de euro vor costa dotarile„, a spus medicul Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara.

Deocamdata, la finalul lunii ianuarie, Primaria Timisoara a lansat o licitatie pentru a gasi o firma care sa se ocupe de cateva lucrari suplimentare la noul corp de cladire, care vor presupune anumite modificari ale compartimentarilor interioare, suplimentari la instalatiile pentru PSI, construirea de camere frigo la subsol, racordarea la reteaua de termoficare a orasului – Colterm si altele. Valoarea estimata a contractului se ridica la aproximativ 1,5 milioane de euro, iar firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 14 martie, la ora 15.

CITESTE SI: Se racordeaza la Colterm si se recompartimenteaza. Dupa 7 ani de santier, licitatie de aproape 1 milion si jumatate de euro pentru lucrari suplimentare la noua cladire a Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara 

Va reamintim, noul corp de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara va avea un numar de 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de Radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

Cladirea are demisol, parter si sase etaje si a costat aproximativ 40 de milioane de lei. Constructia a fost demarata dupa proiectare in mai 2014, cu bani de la bugetul local si de la Ministerul Sanatatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Desființați politia locala și veți câștiga la buget minim 10 milioane de euro/ an. Nu mai stați cu mâna întinsă…puneți-va mintea la contributie

  2. Trebuie investit prima data în învățământ apoi în sanatate iar când o sa avem o populație educata și sănătoasă o sa constatați ca nu mai este nevoie de politie…dar voi cei fără minte mai întâi ati sifonat banul public în politia locala…rusine

  3. 8 ani doar pentru constructie, acum urmeaza dotarea. Se misca lucrurile cu viteza mecului…

  4. Când vor fi deblocate străzile adiacente? De 8 ani circulația în zonă este infernală.

  5. Cine e penibilul ala efeminat cu gesturi si imbracaminte de gen neclar, cu masca pe fata?