Se schimba regulamentul pentru terasele din piete si de pe strazi la Timisoara. Cele de pe malul Begai au nevoie de aviz de la arhitectul sef

TIMISOARA. Se vor face o serie de schimbari in regulamentul privind comertul in zone publice pe terase, iar modificarile vor fi supuse votului consilierilor locali.

CITESTE SI: Ziua in care la conducerea Timisoarei a ajuns unul dintre cei mai straluciti primari din istorie. Stan Vidrighin, omul care a realizat reteaua de apa si canalizare a orasului. Foto

Practic, se vor simplifica procedurile de avizare, cu extinderea prevederilor astfel incat sa fie incluse si terasele in curti interioare, dar si cu unele clarificari. Regulamentul nu modifica niciuna dintre masurile adoptate in 2022, cand Primaria a impus ca terasele din zona istorica sa nu mai aiba umbrelute sau mobilier in culori stridente, dar si sa aiba o suprafata minima de trecere, astfel incat sa nu fie deranjati nici clientii teraselor, nici trecatorii.

Primaria Timisoara propune ca proprietarii de terase construite cu autorizatie sa nu mai obtina un aviz separat pentru acestea. Odata cu noul regulament, avizul va fi inclus in autorizatia de comercializare pentru punctul de lucru.
Totodata, acordul de comert pentru amplasarea de terase va putea fi emis pana la 31 martie, fara a mai fi facuta dovada platii taxelor si impozitelor locale si fara a fi obtinuta viza anuala a punctului de alimentatie publica. Primaria Timisoara nu va elibera avizul de terasa daca punctul de lucru are activitatea suspendata. O alta masura este impusa prin legislatia nationala si prevede obtinerea acordului de la Agentia de Mediu pentru terasele cu peste 100 de locuri. Avizul va fi depus la Primarie in maximum 12 luni de la adoptarea noului regulament.

In privinta teraselor din curtile interioare, comerciantii pot obtine autorizatia cat timp au acordul vecinilor, anexat proiectului de HCL. Pe malurile Begai, unde terasele pot fi amplasate in proximitatea punctului de lucru, fara a afecta culoarul pietonal sau velo, autorizarea va fi facuta in baza avizului de amplasament emis de arhitectul sef.

Noul regulament poate fi consultat AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Prelungiti in pwla mea programul teraselor din Unirii. Numai in Taranisoara la ora 10:30 te intreaba ultima comanda….

    • Dacă ai locui deasupra de terase ți-ar conveni sa fie program pana la ora 2?

      • CACA PE BĂT,ACUM PROMIT CA MODIFICÂ REGULAMENTU PT TERASE

    • Valica pana la ora 22.30 este sufucient , in zona cu terase mai sunt si proprietari de imobile care a doua zi lucreaza si au si ei dreptul la odihna . Piata Unirii nu este camp , pustietate sa poti bea pana la ora 4 dimineata

    • Dar la ce oră ai vrea să se închidă terasele, USR-istule 🤡😁🤡😁?

  2. Taran esti tu, primitivule. In toate tarile civilizate terasele se inchid la o ora decenta.
    Si e 22:30 tarane !

  3. De când cu terasele în toate piețele și toate străduțele, centrul a devenit la fel de înghesuit ca și pe vremea când pe acolo circulau mașini. Peste tot miroase a mâncare și fum de țigară iar traficul pietonal este strangulat iar pe deasupra se mai trezește din când în când și un biciclist nesimțit să se strecoare printre pietoni. Sigur că primăriei îi convine că încasează banii din taxe dar la confortul și bunăstarea cetățenilor, mai ales a celor care locuiesc în zonă nu se gândește deloc.

  4. Vali bea si tu de mai devreme …