Se schimba sensul de circulatie pe bulevardul Cetatii, la Timisoara, si se amenajeaza o giratie pana in iarna

TIMISOARA. Anunt important pentru soferi. De luni, vom avea sens giratoriu provizoriu si se muta traficul in sens invers pe bulevardul Cetatii aflat in santier la Timisoara.

CITESTE SI: Sobolanii ‘zburda’ prin Timisoara, Primaria anunta ca a facut deratizare inca de acum 3 luni si reaminteste amenzile pentru timisorenii care nu starpesc rozatoarele. Video

Modificarile vor fi pana la finalul lunii noiembrie.

Se vor executa lucrari de refacere a terasamentulului caii de rulare a tramvaiului, inlocuirea sinelor si montajul cablurilor in intersectia str. Gheorghe Lazar – bd. Cetatii – str. Cloșca, incepand cu data de 27.06.2022 (ora 9.00) pana in data de 28.11.2022.

Pentru desfasurarea in conditii de siguranta a circulatiei rutiere in aceasta intersectie se va amenaja o giratie provizorie pe perioada lucrarilor, instalatiile de semaforizare functionand pe intermitent.
De asemenea, in perioada mentionata traficul va fi dirijat de pe partea stanga pe partea dreapta a bulevardului Cetatii dinspre str. Gheorghe Lazar spre Calea Torontalului, iar pe partea stanga a bulevardului Cetatii se va circula in regim de sens unic de la str. Gheorghe Lazar pana la intersectia cu str. Matei Basarab„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, in urma cu cateva zile, ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro caruia ii multumim.

Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si sunt prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii. Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020.

In total, trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuie sa fie gata in septembrie 2023.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Oare care e motivul pentru care pe portiunea dintre Calea Torontalului si str. Gh. Lazar/Closca este o distanta atat de mare intre partea carosabila si linia de tramvai??
    Inca dinainte de aceasta reabilitare speram ca se va corecta aceasta problema, fie prin introducerea unui noi benzi de circulatie, fie prin largirea trotuarelor, sau a spatiilor verzi. Pentru ca asa cum e acum, acea bucata va fi: fie o fasie de beton, fie o fasie de „spatiu verde” – care 45% din an va fi uscata, 45% din an va fi plina de buruieni si numai 10% din an va fi spatiu verde (adica perioadele scurte de timp de dupa cate o tundere de gazon, in speranta ca se va planta gazon care va fi tuns din cand in cand).

    • Motivul e simplu: ura kriminalilor din primărie pentru cetățenii posesori de autoturisme. TOT ceea ce face acest grup infracțional organizat este să bage bețe în roate cât mai mult proprietarilor de autoturisme ca să-ți atingă obiektivele lor kriminale diktate de la Davos și de la Bruxelles: o lume de sclavi dependenți 100% de ”mila” acestor kriminali. Și toate astea pe banii noștri. Mishteaux, nu?

      • awc@ Gresit,grupul infractional si ura impotriva posesorilor de autoturisme este format de la psihopatul Robu-pentru ca el a demolat garaje si a pornit armaghedonul impotriva parcarilor=dar vinitura asta fara buletin din primarie-nu conduce orasul.Este un mascarici penibil ,aciuat 4 ani la Timisoara ,pe bani publici.

  2. Fără pasaje circulația în Timisoara vă fi din ce in ce mai greoaie.Nu pricep de ce in loc de sensuri giratoriu nu se fac pasaje?