Se scumpeste apa la Timisoara, dar si in judet. Cu cat cresc tarifele Aquatim de la 1 iulie?

TIMISOARA. Timisorenii si timisenii vor scoate mai multi bani din buzunar pentru apa pe care o consuma. Aquatim a decis sa mareasca tarifele pentru alimentarea cu apa si pentru serviciul de canalizare.

Asadar, de la 1 iulie, timisenii vor plati mai mult cu 19 bani/mc la apa potabila si 20 de bani/mc la canalizare, din pricina inflatiei, explica reprezentantii Aquatim.

„Tarifele Aquatim pentru serviciile prestate se vor majora, incepand cu 1 iulie, in toata aria de acoperire, de la 2,66 lei/mc la 2,85 lei/mc, fara TVA, pentru alimentarea cu apa, si de la 2,64 lei/mc la 2,84 lei/mc, fara TVA, pentru serviciul de canalizare. Practic, aceasta crestere de 19 bani/mc la apa potabila si 20 de bani/mc la canalizare corespunde inflatiei perioadei scurse de la ultima ajustare a tarifelor, din 1 august 2013”, sustine Ilie Vlaicu, directorul societatii de apa si canal.

Aquatim se lauda ca are, in continuare, unul dintre cele mai mici preturi la apa din Romania. La 1 iunie 2013, societatea se situa in topul tarifelor pe locul 44, din 44 de companii de profil. Si operatorii mari de apa, angrenati in proiecte cu finantare europeana, pregatesc aplicarea unui tarif nou, asa ca nu doar la Timisoara se scumpeste apa.

Tarifele propuse au fost deja avizate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice si de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis.

„Societatea Aquatim a ales ca strategie de dezvoltare atragerea fondurilor europene pentru ca, in acest fel, 75% din banii destinati investitiilor sunt nerambursabili. Ajustarea tarifelor reprezinta, in fapt, una din conditionalitatile pentru derularea investitiilor finantate de catre Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune, investitii grupate intr-un program amplu, de 119 milioane de Euro, aflat in derulare”, mai spune Ilie Vlaicu.

In urma implementarii acestui proiect, judetul nostru va avea 300 noi kilometri de retele de apa si canalizare, 7 statii de epurare a apei uzate si 3 statii de epurare a apei potabile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In schimb se opreste apa fara preaviz; azi, 26 iunie, sute de familii au ramas fara apa pe Aleea Ripensia, blocurile de 10 etaje intre 1 Decembrie – Martir Caceu.

  2. Tarifele se maresc dar calitatea apei lasa de dorit in special in judet.