Se umfla apele in Timis. Alerta de inundatii. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta se pregateste pentru ce e mai rau

TIMISOARA. A fost emis un Cod Galben de inundatii in Timis. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au luat primele masuri.

CITESTE SI: Peste 400 de voluntari au refacut fatadele a 30 de case in doar 3 zile. O noua editie Color the Village, in Timis

„În data de 13.06.2022, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis a fost primita Atentionarea Meteorologica COD GALBEN cu numarul 1 privind posibile depasiri ale cotelor de atentie – bazin hidrografic Timis – amonte S.H. Lugoj.
Drept urmare, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis, tinand cont de prognoza meteorologica si hidrologica actuala si viitoare au fost luate urmatoarele masuri:
• La nivelul subunitatilor de interventie s-au dispus masurile necesare pentru verificarea utilajelor si accesoriilor de intervenţie în situaţii de urgenţa generate de inundaţii si fenomene meorologice periculoase imediate (drujbe, motopompe, electropompe, motogeneratoare, unelte de mana, echipamente de protectie).
• prealertarea unei ture de serviciu la nivelul subunitatilor de interventie;
• înştiinţarea reprezentanţilor autoritaţilor administraţiei publice locale şi verificarea prin sondaj, la primarii, a instituirii serviciului de permanenta;
• instruirea personalului din serviciul de permanenţa la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis, în scopul asigurarii recepţionarii apelurilor şi informarii operative a inspectoratului judetean;
• prealarmarea grupei operative şi, la ordinul inspectorului sef, operaţionalizarea acesteia şi executarea serviciului 24 de ore din unitate.
• contactarea tuturor structurilor cu atribuţii în domeniul intervenţiei la inundaţii, în vederea pregatirii şi verificarii existenţei şi starii operativ-tehnice a mijloacelor şi materialelor necesare asigurarii protecţiei populaţiei, animalelor şi bunurilor materiale periclitate de revarsarea cursurilor de apa (saci de nisip, utilaje pentru ridicarea şi consolidarea digurilor, inundari controlate prin crearea de breşe în locuri prestabilite, configurarea si utilizarea unor bazine de retentie a apei si/sau a unor poldere etc)”, transmit reprezentantii ISU Timis.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.